Peter Lejaeghere

Categorie:muzikant, componist
Roeselare, 10.03.1967
Genre(s):Klassiek
Instrument(en):trompet, piano
Huidig/voormalig lid van:Flanders Trumpet Quartet

Biografie

Peter Lejaeghere studeerde trompet en piano aan de muziekacademies van Roeselare en Izegem. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent behaalde hij eerste prijzen voor kamermuziek, harmonie, contrapunt en fuga, en het hoger diploma voor trompet.
Momenteel is hij leraar koperblazers aan de muziekacademies van Roeselare en Izegem, en is hij actief als dirigent van het harmonieorkest en het gemengd koor van Ardooie, waar hij woonachtig is. Hij treedt regelmatig op als solist en in kamermuziekverband concerteerde hij reeds in diverse Europese landen, Malta en de V.S.A..
Peter Lejaeghere heeft werken geschreven voor piano solo, voor verschillende blaasinstrumenten met klavierbegeleiding, voor ensembles en voor gemengd koor.
Sommige hiervan werden uitgegeven bij Golden River Music, Metropolis en Euprint.
In 1999 werd zijn werk Hemellichaam, een werk voor gemengd koor, bekroond door de provincie West-Vlaanderen.
Met zijn werk LAVA werd hij bekroond tijdens de Nationale Compositiewedstrijd voor Koor 2005, een initiatief van Euprint in samenwerking met Capella di Voce.
Schaakmat, een compositie voor piano, kreeg het VerDi-keurmerk 2007.
Peter Lejaeghere is medestichter en lid van het "Flanders Trumpet Quartet".

Hij won de publieksprijs en werd tweede laureaat met zijn koorwerk Dagpauwoog van de Provinciale Compositieprijs West-Vlaanderen 2009- vocale muziek.

Selectieve discografie als componist

De nieuwe oogst. Nationale koorcompositiewedstrijd 2005De nieuwe oogst. Nationale koorcompositiewedstrijd 2005 (2005)
20ste eeuw
Capella di voce, Kurt Bikkembergs, Jan Van Landeghem, Dirk Van Croonenborch, Vic Nees, Peter Lejaeghere, Noor Sommereyns, Kristiaan Van Ingelgem (...)
ContrumporaryContrumporary (2000)
20ste eeuw
Flanders Trumpet Quartet, Peter Lejaeghere, Marc Van Cleemput, Raymond Decancq, Jan Van Landeghem, Jan Huylebroeck, Frank Nuyts, Christian-Adolphe Wauters (...)

Selectieve discografie als medewerker

ContrumporaryContrumporary (2000)
20ste eeuw
Flanders Trumpet Quartet, Peter Lejaeghere, Marc Van Cleemput, Raymond Decancq, Jan Van Landeghem, Jan Huylebroeck, Frank Nuyts, Christian-Adolphe Wauters (...)