Orion

Categorie:artiest / groep
1987
Genre(s):Europese folk
Huidige/voormalige leden:Rudy Velghe, Raquel Gigot, Gwenaël Micault

Korte beschrijving

Een gevestigde waarde binnen de Keltische muziek.

Biografie

De groep Orion bestaat sinds 1987 en brengt keltische muziek die getuigt van een persoonlijke aanpak en een diep respect voor de muzikale traditie. Zachte, melancholische melodieën worden afgewisseld met stevig swingende reels, jigs en traditionele gezongen ballads. Op de eerste drie Orion-albums werd flink geëxploreerd in het minder bekende werk van Turlough O' Carolan, de 18° eeuwse blinde harpkomponist uit Ierland. Vandaag speelt Orion vooral eigen composities, waarin een veelvoud aan muzikale invloeden verwerkt zijn.

Orion speelde een indrukwekkend aantal concerten en festivals, en toerde van Galway in de Ierse far west tot de Gaza strook in het Midden Oosten. De groep was te gast in tal van radio- en televisieprogramma's en kreeg schitterende kritieken op Radio France, BBC, de Ierse radio, VRT en RTBF.  

Samen met andere artiesten als The Chieftains, The Corrs, Altan, Déanta, Poozies, Milladoiro uit Galicia, Bill Jackson van Ossian, Capercaillie, Maighread Ni Dhomhnaill, Dan Ar Braz, Barzaz, Carlos Nunez, Loreena Mc Kennitt, ..., figureert Orion op meer dan twintig prestigieuze buitenlandse compilatie-CD's (Narada Records, Sony Music, Earthtone-Universal, Fonofolk, Keltia Musique, Arcade, ...)

Selectieve discografie

Strawberry townStrawberry town (2009)
Folk
Orion
Restless homeRestless home (1998)
Folk
Orion
Blue roomBlue room (1993)
Folk
Orion

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Contemporary folk in Flanders 2010Contemporary folk in Flanders 2010 (2010)
hedendaagse folk
Diverse uitvoerders

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Orion (04.2010)
Orion - Strawberry Town (01.2010)