Peter Hertmans 4tet

Toon enkel: Peter Hertmans 4tet, Peter Hertmans, Peter Hertmans Trio

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Peter Hertmans, Daniel Stokart, Theo De Jong, Lionel Beuvens

Biografie

Begin 2006 zocht Peter Hertmans het gezelschap op van saxofonist Daniel Stokart, een muzikant die hem al een poosje intrigeerde vanwege zijn typische ECM-sound. Het ECM-label staat, wat Hertmans en Stokart betreft, symbool voor de sound van Europese jazz, die mee geboetseerd werd door grootheden als Kenny Wheeler, Bobo Stenson of Keith Jarreth.

Vervolgens vond Hertmans in de Nederlandse basgitarist Theo de Jong de ervaring en de maturiteit die hij zocht. Het kwartet werd vervolledigd met drummer Lionel Beuvens, een jonge jazzcat met een zeer harmonische en melodische manier van drummen.

De vier heren voelen zich goed bij elkaar, durven diep te graven in hun muziek en zweren boven alles bij interactie, tussen henzelf, met het publiek. Voor deze tournee beloven ze u een avond vol moderne jazz, met verwijzingen naar klassieke muziek, symfonische rock, de spiritualiteit van John Coltrane, Indische muziek en moderne gitaarmuziek. Begin 2008 rolt hun eerste cd van de persen, die uitgegeven zal worden op het Brussels label Mognomusic.

(c) JazzLab Series 2009

Selectieve discografie

AkashaAkasha (2018)
Jazz
Peter Hertmans
Guitar storiesGuitar stories (2016)
Jazz
Kari Antila, Peter Hertmans
Sous les grands arbresSous les grands arbres (2013)
Jazz
Alexandre Furnelle, Peter Hertmans
CadencesCadences (2008)
Jazz
Peter Hertmans 4tet
The other sideThe other side (2004)
Jazz
Peter Hertmans Trio

Auteur van

Peter Hertmans interviewt Frank Vaganée
Peter Hertmans interviewt Frank Vaganée