Yves Goemaere

Categorie:muzikant
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Instrument(en):percussie
Huidig/voormalig lid van:BL!NDMAN Collective, Nadar Ensemble

Biografie

Yves Goemaere startte op zijn twaalfde met muziek. In de muziekschool van Zottegem kreeg hij zijn eerste slagwerkles van Johan Cockaert. In 1999 ging hij aan het Kunsthumaniora voor Muziek-Dans in Gent studeren.
Hij volgde er drums bij Wim de Vlaeminck. Na drie jaar kunsthumaniora vertrok hij naar het Conservatorium in Gent. Hij volgde er Klassieke Slagwerk bij Wim Konink. Om zijn techniek verder te ontwikkelen stapte hij na drie jaar Gent over naar het Conservatorium in Brussel. Dit jaar studeert hij er af onder goedkeurend oog van Gert François en Bart Quartier. Om zijn techniek nog verder bij te schaven volgde Yves ook masterclasses bij Steven Chick, Katarzina Mycka, Bill Molenhoff, Jan Pustjens, Maarten Schmitt en Claire Edwards.

Ondertussen begon hij zich toe te leggen op Cubaanse percussie. Hiervoor volgde hij privé-les bij Bart Fermie, Peter Schneider, Jean-Robert Gallot en Jan Marmenhout. Hij speelde al bij het 'Papageno' orkest, 'Brassband Midden-Brabant' en het 'Bruoscella' orkest. Nu is hij lid van het percussie duo 'Toccata'. Verder speelt hij bij 'Banda azufaifo' van 'Het Muziek Lod' en sinds kort bij 'BL!NDMAN[drums]'.

 

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Nadar Ensemble (ensemble (instrumentaal), hedendaagse muziek)