Dies Irae. Kroniek van het requiem

Type:boek
Auteur(s):Pieter Bergé, Jan Christiaens, Ignace Bossuyt, Maarten Beirens, David Burn, Pauline Driesen, Katherina Lindekens, Jan Vandenhouwe, Simon Van Damme, Yves Knockaert, Klaas Coulembier, Pieter Mannaerts
Uitgever:Universitaire Pers Leuven
Plaats van uitgave:Leuven
Datum van uitgave:11.2011
Aantal pagina's:319
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:531
ISBN:978 90 5867 880 5
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands

Info

De publicatie bestaat uit een inleiding en een bespreking van 24 requiems doorheen de muziekgeschiedenis (gregoriaans, Ockeghem, de la Rue, Brumel, Richafort, de Morales, Lassus, Schütz, Gilles, Mozart, Berlioz, Brahms, Verdi, Fauré, Weill, Duruflé, Britten, Ligeti, Stravinsky, Zimmermann, Penderecki, Webber, Bryars en Tavener) en is volledig samengesteld en geschreven door leden (en enkele alumni) van de OE Musicologie.

Het boek is bedoeld voor een ruimer publiek, maar zoomt wel heel expliciet in op de muziek zelf. Bij elke bespreking hoort een opname, waaraan door middel van nauwkeurige tijdsaanwijzingen geregeld gerefereerd wordt.
Met bijdragen van:
Bossuyt, Ignace
Boucquet, Kristof
Beirens, Maarten
Burn, David
Driesen, Pauline
Lindekens, Katherina
Vandenhouwe, Jan
Van Damme, Simon
Knockaert, Yves
Coulembier, Klaas
Mannaerts, Pieter

Perscommentaren

Ideaal is het boek te lezen als 'luisterboek'. Bij elke analyse is een cd gekozen en de lezer wordt met precieze verwijzingen naar stroken en tijdens van die cd gegidst. []
...moeilijke muziektermen worden zoveel mogelijk gebannen....[] een boek dat inzicht geeft in een muziekgenre dat voor iedereen - ik citeer Pieter Bergé in de inleiding - een nederig verzoek om eeuwige rust is.
(Lucrèce Maeckelbergh, Staalkaart 13, jan-februari 2012, p. 43)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Dies Irae (01.2012)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie