Cultuurmanagement. De regels van de kunst

Type:boek
Auteur(s):Annick Schramme, Bruno Verbergt, Dirk de Corte, Patrick De Pelsmacker
Uitgever:LannooCampus
Plaats van uitgave:Leuven
Datum van uitgave:2011
Aantal pagina's:510
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:633
ISBN:9789020992960
Taal:Nederlands

Info

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om met kunst en cultuur bezig te zijn, want net als andere domeinen moeten kunst en cultuur gemanaged worden. Maar de culturele sector vereist een bijzondere aanpak: een cultuurmanager moet zorgen voor de juiste klik tussen zaken en inhoud.
<
In Cultuurmanagement vind je alles wat je als cultuurmanager moet weten. Van de rol van overheid en beleid, over de belangrijkste managementaspecten tot de juridische vraagstukken en cultureel ondernemerschap.
Per thema geven specialisten je alle informatie en tools die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Het boek hanteert een breed begrip van cultuur.
Niet alleen de kunsten, maar ook musea en erfgoed en cultuurindustrieƫn zoals muziek, vormgeving en mode komen aan bod.

Cultuurmanagement richt zich zowel op Vlaanderen als Nederland en bevat ook tal van internationale voorbeelden. Het is een complete leidraad voor iedereen met interesse in het management van kunst en cultuur: een professional die zijn praktijkkennis wil verdiepen, een kunstenaar die zijn werk op de markt wil brengen, een ondernemend popgroepje, een beleidsambtenaar ... en studenten en professionals die zich de kunst van het managen van kunst en cultuur willen eigen maken.<

Verwante items in de databank

Documenten:Cultuur en geld (boek)
Goed bestuur voor cultuur (boek)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie