Goed bestuur voor cultuurOver corporate governance in de Vlaamse cultuursector

Type:boek
Auteur(s):Annick Schramme
Uitgever:LannooCampus
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:08.11.2012
Aantal pagina's:184
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1790
ISBN:9789401401814
Taal:Nederlands

Info

Na de politiek, het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het hoger onderwijs beseft ook de cultuursector dat goed bestuur geen luxe maar een noodzaak is. Duidelijk afgebakende verantwoordelijkheden, checks and balances en transparante communicatielijnen, zowel binnen de organisatie als met de externe stakeholders, zijn een belangrijk onderdeel van de groeiende professionalisering van de Vlaamse cultuursector.
In Goed bestuur voor cultuur vertellen het Kaaitheater (Brussel), het Museum voor Schone Kunsten (Gent), deFilharmonie (Antwerpen) en andere Vlaamse cultuurhuizen hoe zij vandaag goed bestuur in hun organisatie realiseren. Het boek kijkt ook over de grenzen heen en put inspiratie uit ervaringen in het buitenland.

Verwante items in de databank

Organisaties:Universiteit Antwerpen (muziekhogeschool / universitaire opleiding)
Documenten:Cultuurmanagement. De regels van de kunst (boek)

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie