Gecomponeerde uitvoerdershet musicerende lichaam vanuit compositorisch perspectief

Type:eindverhandeling
Auteur(s):Paul Craenen
Datum van uitgave:2011
Aantal pagina's:270
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:909
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags
Taal:Nederlands

Info

Uitgaande van recente wetenschappelijk inzichten en van zowel historische als recente muziekvoorbeelden, wordt in het proefschrift een concept van 'interlichamelijkheid' uitgewerkt dat een nieuw licht werpt op de relatie tussen het muziek uitvoerende, het componerende en het muziek beluisterende lichaam. In het bijzonder wordt het belang benadrukt van een conceptualiserend vermogen dat berust op een afwisselend lineaire en non-lineaire verhouding van het componerende lichaam tot de muzikale tijd.

Verwante items in de databank

Organisaties:Orpheus Instituut (muziekhogeschool / universitaire opleiding, muziekorganisaties, lab voor hedendaagse muziek, onderwijs & vorming, informatie, documentatie en promotie, hedendaagse muziek)

Trefwoorden: , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie