Rocco

Type:biografie
Auteur(s):Rocco Granata
Uitgever:Uitgeverij Vrijdag
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:10.2009
Aantal pagina's:384
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:875
ISBN:978 94 6001 042 2
Genre(s):Populair / Varieté
Taal:Nederlands

Info

Rocco is een boek vol herinneringen en verhalen waarin de lezer op de achtergrond Rocco's warme en tedere stem zal horen, herkenbaar uit de honderden. Rocco vertelt zijn verhaal in zijn eigen woorden, zijn rijk gevulde leven, zijn roots in Calabrië, zijn leven in het Limburg van de steenkoolmijnen, zijn internationale doorbraak met 'Marina'.

De autobiografie van Rocco Granata is de geschiedenis van een immigrant. Als de kleine Rocco de zonovergoten Zuid-Italiaanse heuvels in Calabrië verlaat voor het mijnwerkersplaatsje Waterschei, laat hij zijn dorp, zijn familie en zijn zorgeloze kindertijd achter zich. De aanpassing is niet gemakkelijk, maar hij vindt plezier en troost in het musiceren. Met zijn accordeon als beste vriend verovert hij de hele wereld. Hij maakt een sprong van 't Kelderke in Diest naar de Carnegie Hall in New York. In 1959 bestormt hij met zijn nummer 'Marina', een geïmproviseerd nummertje dat aanvankelijk op de B-kant van zijn eerste single stond overal ter wereld de hitlijsten. Nooit werd een nummer in zoveel versies en in zoveel talen opgenomen. 'Marina' is het begin van een indrukwekkende muziekcarrière, die tot op heden doorloopt.

Rocco Granata vertelt openhartig over de grote vreugden in zijn leven, maar ook over de tegenspoed. Zijn vader die na een ongeluk in de mijn zijn huisje moest verlaten. Dochter Jessica die zwaargewond werd in de Switelbrand. Rocco probeert er te zijn voor iedereen die hem nodig heeft.

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie