De laatste rit

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Raymond van het Groenewoud
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:5099967827428
Releasedatum:07.11.2011
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop, kleinkunst
Taal:Nederlands

Track-info

1.Aan de meet
2.Jouw liefde
3.Goeiemorgen ouwe rotkop
4.Kind van het weekend
5.Moment
6.Het meisje van je droom
7.'k Onthou het niet
8.Moedertaal
9.Jouw liefde 2
10.Maanlicht

Perscommentaren

"Raymond van het Groenewoud keert terug naar de essentie" (...) "Op zijn eerste cd in zes jaar klinkt Raymond van het Groenewoud als tijdens zijn eerste dagen: klein en alleen. Tom Van Laere aka Admiral Freebee haalde de singer-songwriter in hem weer naar boven." (...) "Wordt Tom Van Laere de spindoctor van de Vlaamse rockdinosaurussen? Na zijn voortreffelijke productiewerk voor Roland Van Campenhout op Never enough heeft hij Raymond van het Groenewoud een nieuwe jas aangemeten. Een sobere jas, met een klassieke snit, uit ruw materiaal dat de koude buiten houdt." (****)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.DS2-4 (22.10.2011)

"Dit is kamerpop voor fijnproevers, maar elke subtiele kleur is er een die leeft." (...) "In bijna elke song trilt de spanning tussen de berusting om het grote plan en de blijdschap om de kleine vreugden. Muzikaal vallen behalve de goeie songs die enkele momenten van collectieve samenzang op, die de ernst bevrijden van zijn gewicht. Als dit Raymonds laatste plaat zou zijn, dan is het er één in stijl en met groot mededogen."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.C24 (29.10.2011)

(...) "de beste cd uit zijn hele carrière" (...) "Sober, maar niet leeg. Rijk, maar nooit overdadig. Slim, maar nergens wijsneuzerig. Met de hulp van Tom Van Laere heeft Raymond zichzelf naar de essentie teruggebracht. Er staat geen noot te veel op. Of te weinig. Je hoort eelt op de ziel, maar geen verbittering. Zelfs als de toon wat somberder wordt, schemert in elk woord het parcours van een levenskunstenaar door. Goeiemorgen, ouwe rotkop. Naar jezelf kijken in de spiegel, merken dat het er niet beter op wordt, en daar dan tegelijk toch weer voluit om kunnen lachen. Misschien ligt daar de echte wijsheid wel. In het aanvaarden van de lichtheid van het bestaan. Van het besef dat alles vergankelijk is. Zelfs het mooiste lied."
Bart Steenhaut, De Morgen, p.50 (29.10.2011)

Verwante items in de databank

Nieuws:Genomineerden MIA's zijn bekend (18.11.2011)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Waar blijven die sandalen?' (26.10.2011)
'Het is wat het is. Dat is mijn troost' (22.10.2011)