Days of thunder, days of grace

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Brazzaville
Label(s):Evil Penguin Jazz, Evil Penguin Records
Label code:EPJ003
Releasedatum:05.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal, Engels

Track-info

1.The way it is
2.Days of thunder, days of grace
3.Yoghurt
4.You in the distance
5.Everything is alright (Ft. Mo & Grazz)
6.Please walk out of my head
7.Hunting season
8.Chappaqua (Ft. Marie Daulne)

Perscommentaren

(...) "een sprankelend debuut" (...) "Neem een dosis jazz, voeg er forse scheuten funk aan toe, zorg voor stevige grooves en bouw af en toe een rustpuntje in: dat is het recept dat Vincent Brijs met succes hanteert. Zijn robuuste baritonsax schraagt veel nummers maar ook de andere muzikanten getuigen van grote maturiteit."
Pdb, Het Nieuwsblad, p.11 (31.05.2008)

(...) "De titeltrack is van het soort funky mess dat ervoor zorgt dat je je op de dansvloer niet belachelijk voelt ondanks jezelf. Moddervette orgels, bijtende riffs, groovy drumbreaks, zweterige saxen, het zijn de ingrediƫnten die Brazzaville mixt tot de ultieme partycocktail." (...) "Wie houdt van de seventies souljazz en fusion van Eddie Harris of Headhunters, of van de diepe funk van Betty Davis, weet wat te doen. Dope-a-delic!"
Vicky Colman, Focus Knack, p.83 (14.05.2008)

"Bewegen! Ja, u daar: bewegen. Bassen met prachtige rondingen, een vette, jazzy gitaar en een funkgroove zo diep dat u er een voorwiel van een fiets in kan parkeren, wat wil u meer? Bewegen, verdomme! Hoor die toetsen happen en bijten. Hoor die saxtandem geven en nemen, trekken en sleuren, skriepen en piepen. Hoor de geest van The Meters, van Headhunters, van Sly. En hoor Mo & Grazz. Hoor Marie Daulne... Droom daar gerust even bij weg. En begin dan in godsnaam te bewegen!"
Rifraf, Pdl, p.17 (01.06.2008)

"De zweterige funk van Brazzaville moet het hebben van de onweerstaanbare grooves en de forse beats" (...) "Op dit eerste album kleuren jazz, afrobeats en bizarre effecten de muziek" (...) "Vooral de overgave en de frisse ongedwongenheid van deze band werken aanstekelijk. Nog wat meer variatie en dit album stond als een rots. Fans van de funk en souljazz van Eddie Harris, Hancocks Head Hunters maar ook The Meters, zullen dit zeker smaken."
Karel Van Keymeule, De Standaard (10.06.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Brazzaville - Days of Thunder, Days of Grace (07.2008)
Days of Thunder, Days of Grace (07.2008)
Days of thunder, Days of grace - Brazzaville (10.06.2008)
Brazzaville - Days of Thunder, Days of Grace (06.2008)
Brazzaville - Days of Thunder, Days of Grace (06.2008)
Brazzaville (06.2008)