Lotuk

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Arsenal
Label(s):Playout!
Label code:POMCD009
Releasedatum:04.04.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop, electronica
Taal:Engels

Info

Voor de nieuwe plaat van Arsenal nodigde de band diverse gastvocalisten uit, zoals John Garcia (ex-Kyuss), Shawn Smith (Brad, Satchel en Pigeonhead), Mike Ladd (Ninja Tune), Mario Vittalino Dos Santos (zie ook 'Outsides'), Cortney Tidwell en Scott Masson (Office) en Grant Hart (ex-Hüsker Dü).

Track-info

1.Estupendo
2.Not a man
3.Egun
4.Who we are
5.Lotuk
6.Denikemba
7.Turn me loose
8.Selvagem
9.Diggin a hole
10.The letter
11.Sandness

Perscommentaren

"Lotuk, de derde van het 'koppel' Roan-Willemyns, is net zoals voorgangers Oyebo Soul en Outsides een wereldreis in verschillende etappes, maar deze keer kom je er zonder jetlag doorheen. Het trio Denikemba, Turn Me Loose en Selvagem bijvoorbeeld laat drie werelden naadloos in elkaar overlopen: Afro (met vocaliste Rima Ian, gevonden in een café in de Brusselse wijk Matongé), Eurorap (Mike Ladd in een razende break-up-song met de geweldige mantra 'Got it together and I got it done/ Got it together and I got a gun') en Braziliaanse exotiek (met Mario Vitalino Dos Santos, de enige vocalist die op de drie albums een lead heeft). Passeren verder de revue: Hüsker Düzanger Grant Hart (parlando in het bevreemdende The Letter), mean man John Garcia van wijlen Kyuss (vreest niet: hij klinkt behoorlijk poppy voor zijn doen) en revelatie Cortney Tidwell (wat een stem op Who We Are - denk aan Björk, maar dan minder theatraal). Samen zorgen ze voor een plaat die je bij elke beluistering een nieuwe favoriet opdringt."
Focus Knack, Karel Degraeve, p. 89 (09.04.2008)

"Dit is een fascinerend album dat exact het midden houdt tussen de band als vlotte podiumact, de band als prettige autoradioklant en twee studiobeesten op zoek naar de juiste snaar om ook thuis uw ziel binnen te kunnen dringen."
Willem Jongeneelen, OOR 66, p. 69, december 2008

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Arsenal (12.2008)
Beter dan de voetbalploeg (02.04.2008)
Arsenal - Lotuk (02.04.2008)