The lizard game

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bart Defoort Quartet
Label(s):De Werf
Label code:W.E.R.F. 039
Releasedatum:13.10.2003
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Info

Na 'Moving' (W.E.R.F.) en 'Streams' (Igloo) is dit de derde cd van Bart Defoort als leider. Het repertoire bestaat uit eigen composities van Bart Defoort en Hans Van Oost, en beslaat een brede waaier aan sferen en grooves : hard swingende up tempos, bezielende ballades en groovy, bluesy medium stukken. Het kwartet brengt deze muziek tot leven met veel interactie en spelplezier.

Track-info

1.The lizard game
2.Busy inside
3.Playground
4.The law within the stars above
5.Mr. Dot
6.Laughing soul
7.Soul eyes
8.Sloam
9.Strange things happen
10.Elvira

Perscommentaren

De Morgen:
(...) "pretentieloos helder gespeelde, lyrische en buitengewoon toegankelijke grooves" (...) "Dit is de geschikte cd voor al wie een poging wil wagen om toe te treden tot het jazz-universum. Vergelijkbaar met Het gitaarspel van Hans Van Oost houdt het midden tussen dat van Pat Metheny, John Scofield en John Abercrombie."
Jempi Samyn, De Morgen (17.10.03)

Knack:
(...) "The Lizard Game illustreert perfect het blinde vertrouwen tussen Defoort, gitarist Hans Van Oost, bassist Bart De Nolf en drummer Jan de Haas tijdens die tournee. De hechte interactie tussen sax en gitaar in Busy Inside en het melancholische The Law within and the Stars above blijft aan de ribben plakken." (***)
Bard Cornard, Knack, p.86 (15.10.2003)