Red harmony

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Riguelle & Hautekiet
Label(s):Lipstick Notes
Label code:CTC2990152
Releasedatum:22.12.2000
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Secondhand love
2.London conversation
3.Everywhere is somewhere
4.Two girls
5.Taking your life in your hands
6.How do you sleep?
7.Cockpit
8.Red shoes by the drugstore
9.High on a hilltop
10.Over here (no time for justice)
11.Shoot out the lights
12.Rainy day in June
13.Words (Between the lines of age)

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Een cd die indrukwekkend is in zijn overbodigheid, zo geloof ik dat mijn standpunt over "Red Harmony" van de sympathieke peren Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en hun nieuwbakken companen Werner Lauscher en Joos Van den Broeck valt samen te vatten.
Red Harmony staat immers vol met uiterst smaakvolle en doorleefde uitvoeringen van knappe en eerlijke songs. Door hun integriteit, inlevingsvermogen, muzikaal talent en goeie smaak is het resultaat bijzonder onderhoudend, en het blijft verbazingwekkend hoe vooral Patrick Riguelle, net als in zijn dagelijkse uitsmijter in de Laatste Show op TV1, nergens door de mand valt. De CD "rockt" door de nieuwe bezetting bovendien harder dan de eersteling ("A Minor Thing"), weze het dan vooral Radio 1's-gewijs (beleefd en vriendelijk, met twee woorden sprekend en de voeten netjes vegend voor het binnenkomen...).
Maar, and this is my point: ter beoordeling van deze kwaliteit van de Riguelle-Hautekiet "interpretatie" ben ik de originelen eens gaan opzoeken (btw : het is hierbij officieel: Napster sucks - niks meer op te vinden - Audio-galaxy rules), en het resultaat is verbluffend: een prachtCD heb ik er nu bij! En hij heet niet "Red Harmony", maar "Red Harmony - the Originals". Echt niet. No Way.
Applaus dus voor Riguelle en Hautekiet! Een 10 voor smaak en platenkast.
In de pers :

- Peter van Dyck in Focus - Knack : "Riguelle & Hautekiet koesteren de liedjes. Ze tonen de pracht van een onbekend en dus onbemind nummer als Two Girls van de roemloos gestorven Townes Van Zandt. Red Harmony is pretentieloze ontroering".
- Thierry Coljon in Le Soir : "Le projet est celui de musiciens vétérans amoureux de belles mélodies bien rendues, de façon plus cérébrale qu'impulsive. C'est sage et bien fait, techniquement irréprochable. Les amateurs des « Classiques » de Marc Ysaye devrait apprécier...
- Reinout Vangeel voor UptoMusic : "Riguelle & Hautekiet zijn muziekliefhebbers die hun eigen idolen een compliment geven. Een heel mooi compliment. 'Red Harmony' valt dan ook warmpjes aan te bevelen aan alle liefhebbers van het betere popwerk."
- Luk Vilain in ?? : "Niet de eerste covergroep, naar mijn bescheiden mening wel (één van) de beste. De klank van Riguelle's stem is een kunstwerk op zich. ... De groep drukt z'n stempel op bestaande nummers en tegelijk wordt de eigenheid ervan behouden. Dat is weinigen in dit land gegeven en daarom misschien wel moeilijker dan een album maken vol met nieuwe nummers ...".
- Harry De Bock voor KKunst : ""Covers", het is een vlag die veel ladingen kan dekken. Wat Riguelle en Hautekiet op "Red Harmony" doen, is meer dan liedjes van anderen herzingen. Ze bewerken de nummers en geven er een eigen sound aan, met respect voor de oorspronkelijke nummers. ... Noem "Red Harmony" in elk geval geen zuivere cover-CD. De muzikanten hebben er een CD met semi-eigen nummers van gemaakt."
- Jempy Samyn in Stage : "De chansonsfeer heeft inmiddels plaatsgeruimd voor een krachtige rocksound. Het duo heeft zich namelijk uitgebreid tot een heus kwartet. ... Opnieuw slaagt Patrick Riguelle er als geen ander in enkel met zijn magische stem songs van o.a. Mariane Faithfull, Nick Lowe, Ray Davies, Pete Townsend, Townes Van Zandt, John Lennon, Tom Waits en onze eigenste Dirk Blanchart een aanzienlijke meerwaarde te bezorgen."

(Auteur: Dirk Houbrechts)