Glittering 2000

Type:compilatie
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Diverse uitvoerders
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB 020
Releasedatum:21.03.2000
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

15 Belgische artiesten brengen een ode aan de glamrock uit begin de jaren zeventig met covers van Slade, T-Rex, The Sweet, David Bowie, Mud,...

Track-info

1.Das Pop - Tonight
2.Arid - Killer queen
3.Arno - All the young dudes
4.Marc Morgan, Vincent Venet - America
5.Daan - Hospitality on parade
6.Soulwax - Children of the revolution
7.Mauro - Dynamite
8.Praga Khan - Jean Genie
9.Neven - Rocket girl
10.Ozark Henry - Suffragette City
11.Kiss My Jazz - Cum on feel the noize
12.Jeff Bodart - Get it on
13.De Mens - Do you wanna touch me?
14.Machiavel - The faith healer
15.Sttellla - Poppa Joe

Perscommentaren

"De plaat is vooral een boeiende confrontatie tussen twee tijdperken en, meer nog, tussen twee volkeren." (...) "Nogal wat covers spelen een spel met de ritmiek van de songs, en halen de zoete melodie uit de song. Opvallendst daarin is Mauro Pawlowski, die aan Muds ,,Dynamite'' een Prince-behandeling geeft, en Praga Khan, die van Bowie's ,,Jean Genie'' een populistisch, erg inslaand techno-nummer maakt. Arno ent ,,All The Young Dudes'' op industriƫle breakbeats, en Daan laat ,,Hospitality On Parade'' van The Sparks claustrofobisch wegzinken. Indien glam te maken had met fantasie, met het doorbreken van de grens tussen waarheid en leugen, met de drang om het publiek te schokken, dan is daar op Glittering 2000weinig van te horen. Inhoudelijk trekken deze Belgen de nummers helemaal naar deze tijd."
De Standaard, p.8 (21.03.2000)

"Rest de vraag welke muziekstroming volgende keer aan de beurt is, want het hoofdopzet van deze compilatie - op een vrij originele manier interesse loswekken voor rockmuziek van eigen bodem - is geslaagd."
Tom Peeters, De Tijd (29.03.2000)