Thomas Meuwissen vioolbouwer in residence in het mim

Dit is een gearchiveerd bericht

22.06.2015

Gedurende twee jaar zal de 7de verdieping van het mim dé werkplek worden van Thomas Meuwissen, waar hij een volledig strijkkwartet zal creëren in opdracht van de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Thomas Meuwissen wordt beschouwd als één van de beste vioolbouwers internationaal, die te werk gaat volgens een eeuwenoude traditie - met de hand - maar ook met het gebruik van hedendaagse verworvenheden. Elk instrument wordt door de vioolbouwer gesculpteerd uit zorgvuldig geselecteerd klankhout - esdoorn en vurenhout. Vervolgens worden meervoudige, zeer fijne vernislagen aangebracht. Zo groeit elke viool, altviool en cello uit tot een uniek polychroom en sonoor beeldhouwwerk. Niet onbelangrijk, want de instrumenten zullen door de Muziekkapel ter beschikking worden gesteld aan haar getalenteerde studenten die tot de internationale top behoren.

Het is het Muziekinstrumentenmuseum dat bouwer Thomas Meuwissen gedurende een periode van twee jaar als resident ontvangt. Het mim bewijst hiermee nogmaals dat ze haar patrimonium als een levende entiteit beschouwt; niet opgesloten achter gesloten glazen vitrines, maar integendeel sterk verbonden tot levende muzikanten, muziekonderwijzers en instrumentenmakers. Daarnaast is het mim natuurlijk de uitgelezen locatie, daar het museum de rijkste muziekinstrumentencollecties ter wereld beheert en bewaart.

Meer info:
www.thomasmeuwissen.com
http://www.mim.be/nl/atelier-meuwissen

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Thomas Meuwissen (instrumentenbouwer)
Organisaties:Muziekkapel Koningin Elisabeth (muziekhogeschool / universitaire opleiding, onderwijs & vorming, muziekorganisaties)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws