One en AB op zoek naar 'Belgische Bob Dylan'

Dit is een gearchiveerd bericht

14.06.2013

Deze week lanceerde de internationale niet-gouvernementele organisatie ONE i.s.m. de Ancienne Belgique een campagne waarbij wordt gezocht naar de volgende Bob Dylan in België; een nog te ontdekken artiest die met een veelzeggend protestlied mensen kan aanzetten tot actie. Deze zoektocht kadert in een globale actie waaraan ook artiesten als Arno, U2, Sting, Angelique Kidjo, Cali, Mumford and Sons & Elvis Costello, Tiken Jah Fakoly en Ed Sheeran meewerken.

De winnaar van de wedstrijd mag zijn nummer opnemen in de opnamestudio van Ancienne Belgique, zijn video zal op de website van ONE verschijnen naast de video's van andere internationale sterren, en hij/zij krijgt de mogelijkheid om op te treden op de Feeërieën in Brussel. Meer informatie over de wedstrijd vind je hier terug.

De aankondiging maakt deel uit van de lancering van one.org/protestsongs, een muziekcampagne om in de cruciale week vóór de G8-top in Noord-Ierland de druk te verhogen om maatregelen te nemen tegen extreme armoede en honger. Als deel van de campagne zal een exclusieve interpretatie van Bob Marleys Get Up, Stand Up door Arno, opgenomen in de Ancienne Belgique, op de gevel van de Tate Modern Gallery in Londen geprojecteerd worden.

Op de website www.one.org/protestsongs zal protestmuziek te horen zijn van heel wat internationale artiesten, waaronder U2, Sting, Angelique Kidjo, Cali, Mumford and Sons & Elvis Costello, Tiken Jah Fakoly, Dominique A, Tal, Ed Sheeran, Tryo en Kenzah Farah. Bezoekers kunnen hun stem laten horen in de strijd tegen extreme armoede, en via het YouTubekanaal en de Facebookpagina van ONE kunnen ze ook:

  • kijken naar exclusief beeldmateriaal van grote artiesten van over de hele wereld die hun favoriete protestliederen zingen
  • luisteren naar nieuwe, originele artiesten die protestliederen zingen en exclusieve Spotify-playlists raadplegen
  • meer leren over de geschiedenis van de protestmuziek
  • een eigen kunstwerk creëren en het delen op Facebook en Twitter aan de hand van een innoverende tool om nummers te coveren
  • lid worden van ONE en toegang krijgen tot extra materiaal, foto's en video's, en stemmen voor hun favoriete cover van een protestnummer op de all-stars-muziekkanalen van YouTube.
De wedstrijd
Ga naar http://act.one.org/survey/brussels_music_competition voor meer informatie over deelname aan de protestliederenwedstrijd van ONE en Ancienne Belgique.

Over ONE
ONE werd in 2004 mee opgericht door U2-zanger Bono en is een advocacy-campagneorganisatie met meer dan 3 miljoen leden die zich inzetten om extreme armoede en te voorkomen ziektes uit de wereld te helpen … omdat de feiten aantonen dat de extreme armoede nu al is gehalveerd en tegen 2030 zo goed als verdwenen zou kunnen zijn. Voor meer informatie: ONE.org.

Verwante items in de databank

Organisaties:Ancienne Belgique (grote concertzaal, club / kleine concertzaal)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws