Audities Cultuurmarkt Vlaanderen 2013

Dit is een gearchiveerd bericht

26.03.2013

Prospekta, organisator van de 18de Cultuurmarkt van Vlaanderen, nodigt jonge klassieke ensembles uit om deel te nemen aan audities voor een optreden tijdens de cultuurmarkt. Geselecteerde ensembles krijgen daarnaast promotionele ondersteuning: een demo-opname en hulp bij de promotie en presentatie van het ensemble.

Op zondag 25 augustus geeft de 18de Cultuurmarkt van Vlaanderen het startschot van het nieuwe cultuurseizoen. Er zijn gratis optredens op pleinen en in zalen in het centrum van Antwerpen. Musea, cultuurhuizen en -cafés zetten de deuren open en bijna 200 organisaties uit de Vlaamse kunst- en cultuursector presenteren hun nieuwe programma op de infomarkt. Meer dan 700 artiesten verzorgen een optreden op dit gratis cultuurfeest: dans, comedy, jazz, circus, klassieke muziek, theater, literatuur... Editie 2012 bracht ondanks hevig regenweer 150.000 bezoekers op de been.

Audities klassieke optredens
Prospekta, organisator van de Cultuurmarkt van Vlaanderen, lanceert voor het eerst audities in voorbereiding van de Cultuurmarkt. De organisatie wil talentvolle klassieke musici ondersteunen in hun ontwikkeling en hen een promotieplatform en podiumkans bieden.  Wil je graag optreden op de Cultuurmarkt? Doe dan mee met de audities.

De audities vinden plaats op vrijdag 26 april, 2013  tussen 14.00 en 18.00 uur in het Conservatorium in Gent en op woensdag 24 april tussen 16.00 uur en 20.00 uur in het Conservatorium in Bergen en bestaan uit slechts één ronde.

Doelgroep van de audities
Talentvolle musici (instrumentalisten, zangers, componisten en ensembles klassieke muziek) die aan een van de Belgische conservatoria studeren (minimum niveau laatste jaar Master) of hebben gestudeerd (en Master uitvoerend musicus of componist hebben behaald) en Belgische muziekstudenten die in het buitenland studeren en die in staat zijn als solist, duo of ensemble muzikaal en technisch een volwaardig, gevarieerd en professioneel concertprogramma uit te voeren.

Laureaten
De kandidaten die geslaagd zijn in de auditie worden uitgenodigd om samen de presentatie van het werk te verfijnen en een korte demo op te nemen. 
Op zondag 25 augustus verzorgen zij een optreden tijdens de Cultuurmarkt van Vlaanderen. 
Interesse?
Check het auditiereglement en stuur het ingevulde aanmeldingsformulier in vóór 18 april 2013.
Meer info over de Cultuurmarkt van Vlaanderen volgt op www.cultuurmarkt.be.

Verwante items in de databank

Organisaties:Cultuurmarkt (festival)

Terug Meer nieuws