Vierde publieksmoment Cultuurforum 2020

Dit is een gearchiveerd bericht

01.03.2013

Op maandag 27 mei 2013 nodigt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de cultuursector uit voor het vierde publieksmoment van het Cultuurforum 2020. Plaats van afspraak: Kunstencentrum Buda in Kortrijk.

Het overkoepelende thema van deze editie is ‘creativiteit en ondernemerschap in de culturele sector’, met Bernard Lietaer als keynote spreker.

Bernard Lietaer (Lauwe, 1942) is een Belgisch econoom, schrijver en professor. Hij was topambtenaar bij de Belgische Nationale Bank, en als monetair expert nauw betrokken bij het opstarten van de ecu, de voorloper van de euro. Hij adviseerde ontwikkelingslanden en multinationals bij het uitstippelen van hun monetair beleid, doceerde internationale financiën aan de universiteit van Leuven en deed onderzoek aan Berkeley in Californië. In 1992 werd hij door Business Week uitgeroepen tot ‘s werelds beste valutahandelaar. Hij is bekend geworden als auteur van het boek "The Future of Money: Beyond Greed and Scarcity", dat vertaald werd in 18 talen. Zijn meeste recente boek is “Geld en Duurzaamheid. Van een falend geldsysteem naar een monetair systeem”.

Na afloop van het vierde publieksmoment van het Cultuurforum vindt de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Algemene Culturele Verdienste 2012-2013 plaats in Schouwburg Kortrijk. Tijdens een hommage aan de laureaat zal Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege het beeldje ‘La Ultima Isla’ van Philip Aguirre overhandigen.

Meer info: www.cultuurforum.be en www.vlaanderen.be/cultuurprijzen - Twitter: #cultuurforum2020

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws