Oproep Prijs Cultuurmanagement

Dit is een gearchiveerd bericht

21.12.2011

Het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt opnieuw een prijs uit voor een ongepubliceerde studie over het cultuurmanagement in Vlaanderen en/of Nederland.

Het Bilsen Fonds wil hiermee de reflectie over en de kwaliteit van het management in de sector van kunst en cultuur ondersteunen en stimuleren. Aan deze prijs is een bedrag verbonden van € 2.500.

Inzenden kan tot 31 januari 2012 door vier exemplaren van de studie, een digitale versie en een c.v. in te dienen  bij

Het secretariaat van het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement
t.a.v. Laila De Bruyne
Universiteit Antwerpen
Prinsstraat 13, Z505
2000 Antwerpen
laila.debruyne@ua.ac.be

De jury zal de prijs toekennen tijdens het colloquium van het Fonds op maandag 26 maart 2012 aan de Universiteit Antwerpen. Het colloquium van dit academiejaar handelt over 'goed bestuur voor cultuur'.

Nadere informatie kan verkregen worden bij 
Prof. Dr. Annick Schramme
Prinsstraat 13, Z509
Universiteit Antwerpen
Tel.  03/265.50.75
annick.schramme@ua.ac.be

www.fondsvoorcultuurmanagement.be


Reglement Onuitgegeven Studie 2012

Art. 1
Vanaf 2005 kent het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement een prijs toe voor een onuitgegeven studie/scriptie over het cultuurmanagement.

Art. 2
De bekroning geschiedt door een interdisciplinaire jury, hiertoe aangesteld door de Raad van Bestuur van het Fonds.

Art. 3.1
Voor de prijs voor de studie komen niet uitgegeven oorspronkelijke studies over het management in de culturele en creatieve sector in aanmerking. Onder de culturele en creatieve sector worden begrepen o.m. beeldende kunsten, podiumkunsten, muziek, film, kunstencentra, bibliotheken, cultuurcentra, cultureel erfgoed, musea, instellingen i.v.m. cultuurspreiding en cultuurparticipatie, architectuur, mode, vormgeving, letteren. De studie dient in één van de volgende talen te zijn opgesteld: Nederlands, Frans, Engels, Duits (andere talen zijn bespreekbaar).

Art. 3.2
Instellingen die een werk bijzonder relevant vinden voor hun veld kunnen dat werk voorstellen en indienen. Ook individuele auteurs kunnen hun werk indienen.

Art. 3.3
Om in aanmerking te komen dienen kandidaten vóór  31 januari 2012 vier exemplaren van de studie, een digitale versie en beknopt cv  (in viervoud) in te dienen bij het secretariaat van het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement, p.a. Laila De Bruyne, Universiteit Antwerpen, Prinsstraat 13, Z505, 2000 Antwerpen. De digitale versie wordt verzonden aan laila.debruyne@ua.ac.be.

Art. 3.4
De beraadslagingen van de jury zijn geheim. Over de beoordeling van de ingediende werken wordt niet gecorrespondeerd. Na deliberatie beslist de jury met een gewone meerderheid bij geheime stemming. In geval van staking van stemmen wordt de deliberatie heropend en een nieuwe stemronde georganiseerd. Indien na een derde stemronde geen meerderheid wordt bekomen, heeft de stem van de voorzitter de doorslag.

Art. 3.5
De auteur van het bekroonde werk ontvangt een diploma en een prijs van €2.500. Bovendien kan het Fonds, in overleg met de indiener, overgaan tot de publicatie van het geheel of gedeelten van het bekroonde werk.

Art. 4
De bekroningen worden bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse colloquium georganiseerd door het Fonds, dat dit jaar plaatsvindt op maandag 26 maart 2012.

Verwante items in de databank

Organisaties:Universiteit Antwerpen (muziekhogeschool / universitaire opleiding)

Terug Meer nieuws