Albert Michiels ereburger van Hoeilaart

Dit is een gearchiveerd bericht

02.08.2011

Jazz Hoeilaart oprichter Albert Michiels, overleden in 2008 net voor zijn 85ste verjaardag, ontvangt postuum het ereburgerschap van Hoeilaart op 6 augustus.

Al in 1979 nam Albert Michiels in Hoeilaart het initiatief van een jazzwedstrijd, Jazz Hoeilaart, die internationaal jong jazztalent aantrekt uit geheel de wereld. Vorig jaar won een trio uit de VS: World Trio.

Albert was zelf muzikant en speelde op zijn twaalfde accordeon en schakelde later over op piano. Eén van zijn leraars was een van de Belgische jazzpioniers: John Ouwerx. Albert kende alle belangrijke jazzmusici. Toots Thielemans was een goede vriend. Albert volgde van nabij de Belgische jazzgeschiedenis en schreef daarover een zeer gewaardeerde vervolgreeks in Jazzmozaïek. Zijn woning groeide uit tot een echt jazzmuseum nokvol jazz-memorabilia, platen, partituren, affiches edm., een collectie die na zijn dood bij Resonant vzw is ondergebracht.

Omdat Albert Michiels voor Hoeilaart zoveel heeft betekend, wordt hem door burgemeester Tim Vandenput nu postuum het ereburgerschap toegekend.

Reportage van RingTV over Albert Michiels.

Bekijk hier een aantal publicaties over de Belgische jazzgeschiedenis in onze documentatiedatabank.

Jazz Hoeilaart vindt dit jaar plaats van 22 tot 24 september. Onder anderen Eric Melaerts, Jean Blaute, Dré Pallemaerts en Jef Neve treden op.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Jazzhistorie-Jazz in België vanaf 1920 (12) (06.2008)
Organisaties:Jazz Hoeilaart (festival)

Terug Meer nieuws