IMC rapport over wereldwijde intellectuele eigendomsrechten

Dit is een gearchiveerd bericht

27.05.2011

IMC (International Music Council), een internationaal netwerk waar Muziekcentrum Vlaanderen deel van uitmaakt, publiceerde vorige maand een rapport over de jongste ontwikkelingen op het gebied van auteursrechten in de muziekindustrie in een mondiale context.

De International Music Council werd in 1949 opgericht door UNESCO en is een wereldwijd netwerk van organisaties, instituten en individuen die actief zijn in de muzieksector. IMC zet in op muzikale diversiteit, toegang tot cultuur voor elke burger en tracht organisaties uit zo'n 150 landen met met elkaar te verenigen en te strijden voor een beter begrip van ieders culturele achtergrond.

In het rapport dat IMC vorige maand verspreidde onder haar leden worden enkele actuele hot topics aangekaart en besproken over intellectuele eigendomsrechten in een wereldwijde context. Het rapport geeft tevens een inzicht in de verschillende standpunten en belangen van de belangrijkste stakeholders in de muzieksector, en de gevolgen daarvan. 

Het rapport werd in opdracht van IMC geschreven door Burak Özgen, een onderzoeker aan de Universiteit van Gent alsook juridisch consulent gespecialiseerd in het domein van copyrights, cultuur, media en handel. Burak Özgen zal over het onderwerp van zijn rapport ook een workshop organiseren tijdens de 4de IMC World Forum on Music, dat van 26 september tot 1 oktober 2011 wordt georganiseerd in Tallinn, Estland. Meer info over deze internationale conferentie vind je hier.

Muziekcentrum Vlaanderen liet dit rapport vertalen naar het Nederlands. Je kan het vrij downloaden op deze pagina.

Meer informatie over IMC: www.imc-cim.org

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws