Nekka-wedstrijd 2011

Dit is een gearchiveerd bericht

07.03.2011

De Nekka-wedstrijd wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. Jong muzikaal talent dat bewust kiest voor zingen in het Nederlands kan er in de voetsporen treden van eerdere laureaten als Hannelore Bedert, De Anale fase, MiraBuurman en Yevgueni.

Vaak kiezen jonge beginnende muzikanten als vanzelfsprekend voor het Engels bij het schrijven van hun nummers. Het grote aanbod aan anderstalige muziek in het alledaagse leven en in de media weegt sterk door. Wie zich muzikaal wil uitdrukken, kiest niet gemakkelijk voor het Nederlands en de keuze is meer dan eens gebaseerd op een aantal vooroordelen.

Met de organisatie van de Nekka-wedstrijd wil Nekka vzw beginnende groepen stimuleren om resoluut te kiezen voor het gebruik van het Nederlands in hun muzikaal werk. Nekka hoopt hiermee de vooroordelen met betrekking tot de Nederlandstalige muziek weg te werken en zo jongeren opnieuw te sensibiliseren voor Nederlandstalige muziek.

De Nekka-wedstrijd wordt tweejaarlijks georganiseerd en kan hiervoor rekenen op de medewerking van Poppunt vzw, Ancienne Belgique, Muziekcentrum Vlaanderen, De Kleine Avonden, Creatief Schrijven vzw, Muziekmozaïek, Radio 1, Trefpunt vzw, Theater aan Zee en De Brakke Grond. Speciale dank dit jaar ook aan CC De Warande en CC De Zandloper.

In het najaar 2011 vindt de zevende editie plaats van deze wedstrijd. Deelnemen kan door te surfen naar vi.be en daar uw profiel en liedjes te posten. Hier vindt u ook het wedstrijdreglement dat u moet onderschrijven en het inschrijvingsformulier dat u moet doormailen.

Uiterste inzenddatum is 31 mei 2011. Wie weet sta jij dan in april 2012 op het hoofdpodium van de Nekka-Nacht.

www.nekkawedstrijd.be

Verwante items in de databank

Organisaties:Nekka-wedstrijd (prijzen & wedstrijden)

Terug Meer nieuws