Jaarcijfers Belgian Anti-piracy Foundation bekend

Dit is een gearchiveerd bericht

05.02.2010

De Belgian Anti-piracy Federation (BAF) maakte zijn jaarlijkse cijfers bekend van de strijd tegen muziek-, film- en gamespiraterij. De organisatie behandelde 35% méér dossiers dan in 2008.

De BAF pakt het illegale aanbod via Internet aan door het verwijderen van online advertenties (die gekopieerde films, muziek of games aan de man proberen te brengen) en door het verwijderen van illegale bestanden. Zo werden 1,2 miljoen links naar illegale content van het net verwijderd door toedoen van de BAF (2008: 500.000).

Volgens BAF is er nog te weinig besef dat illegale kopieën ook in België de economie en de tewerkstelling zware klappen toebrengen:

Een meting van de illegale uitwisseling van het debuutalbum “Set Your Head on Fire” van de succesvolle Belgische groep “The Black Box Revelation” toonde aan dat deze al méér illegaal gedownload was, dan dat er officiële albums werden verkocht; het werd wereldwijd minstens 17.000 keer illegaal gedownload, terwijl het album op dat moment 15.000 keer over de toonbank was gegaan

BAF vraagt de overheid actie te ondernemen tegen piraterij en wil samenwerken met internetleveranciers om piraterij te bestrijden.

Download: jaarcijfers 2010 Belgian Anti-piracy foundation

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Politici moeten internetpiraten aanpakken' (05.02.2010)
Organisaties:Belgian Anti-piracy Foundation(1)

Trefwoorden: , ,

Terug Meer nieuws