Terugblik op Womex 2009

Dit is een gearchiveerd bericht

04.12.2009

Eind oktober verzamelde de Belgische wereldmuzieksector zich in Kopenhagen voor een gezamelijke vertegenwoordiging op Womex 2009.

Womex ofwel World Music Expo vond voor het eerst plaats op een nieuwe locatie in Kopenhagen. Samen met WBM vormde Muziekcentrum Vlaanderen een "Belgische straat" met ondermeer één grote stand die ter beschikking werd gesteld van alle Vlaamse aanwezigen.

Muziekcentrum sloot met Womex een nieuwe overeenkomst zodat iedereen die zich via MCV inschreef een bijzondere korting op de registratie kreeg. Vervolgens riep MCV iedereen op om te brainstormen over hoe de gezamelijke vertegenwoordiging er zou kunnen uitzien. Er werden grote affiches gemaakt met de namen van alle organisaties, een folder met de persoonlijke contacten van de vertegenwoordigers en een flyer met de aankondiging van de showcase van Jaune Touours en een Belgische drink. Samen met WBM werd een gids over folk- & wereldmuziekorganisaties in België samengesteld.

Hoewel op het eerste gezicht ook Womex niet aan de financiële crisis leek te zijn ontsnapt kunnen we toch van een geslaagde editie spreken. Er waren een 2700tal vertegenwoordigers uit 92 landen. De gezamelijke vertegenwoordiging creëerde een positieve sfeer en de reacties op de showcase van Jaune Toujours waren lovend.

Lees hier het finale persbericht van Womex zelf,
het verslag van Marc Decock van Ancienne Belgique
en de reportage + Flickr fotogalerij van Anne-Sophie Desutter van La Mediatheque.



Verwante items in de databank

Nieuws:WOMEX-Cardiff 2013: seminarie & concert op 01/03/2012 (14.02.2012)
Womex 2008 - terugblik (09.12.2008)
Releases:Bach Johann Sebastian - Magnificat

Terug Meer nieuws