Unizo muziekcoach

Dit is een gearchiveerd bericht

18.11.2009

Muziek en zaken doen; het lijken twee dingen die niet te combineren zijn. Maar hoe moeilijk het ook is, het is onvermijdelijk! Net als de voorbije jaren richt UNIZO daarom ook dit jaar weer de Sessies Unizo Muziekcoach in.

Wanneer je start in de professionele muzieksector zit je immers met tal van vragen zoals: 'Op welke manier kan ik bekendheid verwerven bij organisatoren?', 'Wat houdt het statuut van de kunstenaar nu eigenlijk in?', 'Kom ik in aanmerking voor subsidies?'...

De bedoeling van de Muziekcoach is om op deze en meer vragen een antwoord te bieden door de deskundigen in de muziekwereld in contact te brengen met diegene die aan het begin van hun muzikale loopbaan staan. De experts zullen hun ervaringen delen, advies geven en ideeën uitwisselen. Op die manier krijg je als starter een beter zicht op de werkelijkheid, het zakelijke aspect van de muzieksector en een antwoord op je vragen.

De Muziekcoach-reeks bestaat uit 9 sessies, elke sessie gaat door op maandagnamiddag van 14u t.e.m. 17u. in Gent (op de site van de Bijloke). Binnen één sessie komt telkens één onderwerp aan bod, aangebracht door een expert. De sessies zullen doorgaan op 7/12, 14/12, 11/1, 8/2, 8/3, 29/3, 19/4, 10/5 en 14/6.
De volgende thema's zullen aan bod komen (klik hier voor een overzicht met het programma):

  • De subsidiemogelijkheden in de muzieksector (Steven Marx: Muziekcentrum Vlaanderen)
  • Strategisch denken/visie bepalen/lange vs korte termijn (Dries Sel: area manager Brussel Securitas; voorheen o.a. intendant van VRO International Society of Performing Arts in New York)
  • Programmatie - promotie t.a.v. concertzalen (Kurt Overbergh: artistiek directeur AB)
  • Auteursrechten/Naburige Rechten/beheersvennootschappen (Inge Vanderveken: Sabam)
  • (Platen)contracten/artiestencontracten/royality's e.d. (Luc Gulinck: juridisch adviseur)
  • Promotie/externe communicatie/marketing/profilering /netwerking (Maarten Quaghebeur, Rock 'O Co)
  • Hoe laat ik me vergoeden als muzikant? (Tijs Vastesaeger: Poppunt vzw)
  • Fiscaliteit/boekhouding van uw muzikale activiteiten (Koen Huygebaert: Nekka vzw)
  • Praktijkgetuigenis: een bekende muzikant geeft zijn/haar visie op de sector en vertelt op basis van de eigen ervaringen hoe hij/zij aan de top geraakt is.
Inschrijven voor de volledige reeks kost 200 euro
Inschrijvingen en meer info via:
Peter Rogiers
T: 09/235 49 59 of 0478/59 49 73
peter.rogiers@unizo.be

Trefwoorden: , , ,

Terug Meer nieuws