Marco Antonio Mazzini in eerste internet-orkest

Dit is een gearchiveerd bericht

03.03.2009

De Peruaanse Vlaming Marco Mazzini heeft de post voor basklarinet te pakken in het eerste internationale internet-orkest.
In oktober 2008 speelde The London Symphony Orchestra onder leiding van Tan Dunn voor het eerst een concert voor uitzending via Youtube. Dit was de start van een wereldwijd project voor de oprichting van het Youtube Symfonie Orkest. Kandidaten konden aan de auditie deelnemen via het inzenden van een internetvideo. 

De video inzendingen werden samengevoegd tot het eerste gemeenschappelijke virtuele optreden ooit, en de besten werden geselecteerd om op te treden in Carnegie Hall in New York, in april 2009. Op het programma staat een nieuw werk van Tan Dun. Marco Antonio Mazzini, van Peruaanse afkomst maar sinds jaren actief in Vlaanderen, is geselecteerd voor de partij van de basklarinet. Zijn video met " Adagio" van W.A. Mozart overtuigde de jury om hem als enige basklarinettist te laten deelnemen aan de finale zodat zijn post in het orkest snel verzekerd werd.

Mazzini studeerde klarinet in Lima en aan het conservatorium van Gent bij Eddy Van Oosthuysen. Hij is zowel actief als solist, als in kamermuziekensembles (o.m. Thelema Trio) of in orkesten, waar zijn voorkeur uitgaat naar het vertolken van hedendaagse muziek. Onlangs ontving Mazzini in zijn thuisland Peru een bijzondere prijs van het Ministerie van Onderwijs. Hij is ook oprichter van een internationaal Spaanstalig forum voor klarinettisten "Clariperu". www.clariperu.org

Youtube Symfonie Orkest

Verwante items in de databank

Nieuws:Audities YouTube Symfonie Orkest 2011 (22.10.2010)
Personen/groepen:Marco Antonio Mazzini (muzikant)

Terug Meer nieuws