Elise Caluwaerts

Categorie:muzikant, solist
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme
Instrument(en):zang (sopraan)

Biografie

Elise Caluwaerts studeerde gelijktijdig zang aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel, waar zij een Bachelor voor zowel oude muziek alsook voor klassieke zang behaalde. Elise studeerde gelijktijdig aan de conservatoria van Antwerpen bij Lucienne Van Deyck (klassieke zang) en Brussel (oude muziek) , daarna aan het Koninkijk Conservatorium van Den Haag, waar ze in 2006 ‘Cum Laude’ afstudeerde bij Diane Forlano. Ze volgde masterclasses bij Peter Kooij, Elly Ameling, David Wilson Johnson, Jozef De Beenhouwer en Gemma Visser.

Elise Caluwaerts begon haar zangcarrière als barokzangeres en toerde internationaal met het Collegium Vocale Gent en Muziektheater Transparant. Later breidde ze haar repertoire uit naar het romantische en hedendaagse repertoire en werd een veelgevraagd concert en - operazangeres.

Naast haar voorliefde voor het liedrepertoire en haar engagement voor het uitvoeren van creaties, zong Elise eveneens rollen als de Koningin van de Nacht uit De Toverfluit, Zerlina uit Don Giovanni, de hoofdrol in Semele,  Belinda uit Dido and Aeneas, Angelica uit Orlando Furioso. Ze werkte samen met dirigenten als Philippe Herreweghe, Jordi Savall, Reinbert De Leeuw, Olof Boman, Lawrence Foster, Luca Pianca, Emmanuelle Haim, Fernando Lozano, Facundo Agudin en Gabriel Garrido en werkte samen met kamermuziekensembles als Oxalys, Ensemble Phoenix Munchen, Musiques Nouvelles, La Primavera, Le Tendre Amour en La Sfera Armoniosa. Ze zong de wereldcreaties van opera’s van Wim Henderickx, Nicholas Lens en Joris Blanckaert.
 

Selectieve discografie

MusesMuses (2017)
Klassiek
Elise Caluwaerts, Walter Proost, St. Petersburg State Symphony Orchestra
NightfallNightfall (2014)
20ste eeuw
Elise Caluwaerts, Richard Strauss, Kim Van den Brempt, Claude Debussy, Alban Berg, Hanns Eisler
Zwarte vogels in de bomenZwarte vogels in de bomen (2003)
21ste eeuw / hedendaags
Katelijne Van Laethem, Dick van der Harst, Elise Caluwaerts, Ann De Prest, Ayala Sicron, Kim Delcour, Liam Fennelly, Jowan Merckx (...)

Verwante items in de databank

Nieuws:Creative Ville 2015 (11.05.2015)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Elise Caluwaerts (13.09.2014)
Mijn lichaam is mijn instrument (03.09.2014)
'Beheerst? Ik ontplof nog elke dag' (15.06.2013)