Boho Strings

Categorie:ensemble (instrumentaal)
Genre(s):barok, 20ste eeuw, romantiek, 21ste eeuw / hedendaags, classicisme

Korte beschrijving

Strijkorkest

Biografie

Wat draagt klassieke muziek bij tot onze moderne wereld? Wat betekent het om klassiek muzikant te zijn in onze huidige geïnternationaliseerde samenleving? Kan klassieke muziek een bron zijn voor maatschappelijke zelfreflectie?

Met het strijkorkest Boho Strings zoekt dirigent David Ramael deze vragen te beantwoorden in een open en onconventionele manier. David Ramael was geïnspireerd door de culturele rijkdom en ethnische diversiteit van zijn geboorte- en woonplaats Borgerhout. Sterk bewust van de belangrijke dialoog tussen al deze culturen en tradities, is hij op zoek naar een nieuwe invulling van het traditionele klassieke concertformaat, en nodigt hij de luisteraar uit tot een diepgaande dialoog met de muzikanten over een brede waaier van sociale, demografische, culturele en ecologische thematieken.

Als ensemble is Boho Strings een weerspiegeling van de superdiversiteit in onze samenleving. Algerije, België, Frankrijk, Israël, Marokko, Nederland, Polen, Spanje, Turkije, en de Verenigde Staten – al deze nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in Boho Strings. Deze rijkdom aan herkomsten en ervaringen vormen een bron van creatieve inspiratie, en zorgen voor een eclectische manier van musiceren.

Boho Strings heeft dan ook op korte termijn een vaste plaats verworven in het Belgische muzieklandschap, en is met projecten zoals ‘Trinity’, ‘La Captive’ en D-Radicalize! regelmatig te gast in BOZAR, deSingel, De Bijloke, en Concertgebouw Brugge. Najaar 2018 verscheen de eerste CD van het ensemble ‘Nostalgia’ op Antarctica Records, geheel gewijd aan de muziek van Wim Henderickx.

Selectieve discografie

Wim Henderickx - NostalgiaWim Henderickx - Nostalgia (2018)
21ste eeuw / hedendaags
Boho Strings, Wim Henderickx, David Ramael