Sylvie De Pauw

Categorie:muzikant

Biografie

De Belgische Sopraan Sylvie De Pauw genoot haar zangopleiding bij Andrea Névry te Gent en bij Malcolm King in Italië. In 1998 en 2001 nam ze deel aan masterclasses in de "Münchner Staatsoper" waar ze o.m. Sophie (Der Rosenkavalier), Pamina (Die Zauberflöte) en Mimi (La Bohème) vertolkte. Haar professionele loopbaan begon in 1999 in de Vlaamse Opera met de vertolking van Blumenmädchen (Parsifal). Voor Opera Hall vertolkte ze naast de rol van Sacerdotessa (Aïda) in Keulen, Brussel en Lissabon ook de rol van Anna (Nabucco) in Keulen, Brussel, Madrid en Barcelona.
In 2003-2004 debuteerde ze in de Koninklijke Muntschouwburg als één van de "cinq sopranos solistes" (Le Roi Arthus; E. Chausson) onder leiding van Daniele Callegari.

Dit seizoen is ze er opnieuw te horen als "Erste Dienerin" in "Die Frau ohne Schatten" van R. Strauss onder leiding van Maestro Kazushi Ono. In maart vertolkt ze haar eerste grote rol "Gilda" in "Rigoletto" onder leiding van Peter Tomek.
In concert was ze te horen met het Rubio Quartet in de wereldcreatie van Tijdkrans I en II van F. Celis (cd opname); met I Fiamminghi in de Derde Symfonie van H. M. Gorecki, in Space 1, 2, 3 van Jo Sporck en in een kerstprogramma. In Desingel zong ze liederen van A. Degreef met het Vlaams Radio Orkest en met het Symfonieorkest van Vlaanderen vertolkte ze de rol van Marietta in Die Tote Stadt van E. Korngold.

Samen met coach-dirigent David Miller (De Munt) legt ze zich meer en meer toe op de hogere sopraan-partijen zoals "Die Königin der Nacht" (Die Zauberflöte, W. A. Mozart) en "Zerbinetta" (Ariadne auf Naxos, R.Strauss).


Selectieve discografie

Guido Gezelle (1830-1899)Guido Gezelle (1830-1899) (1999)
20ste eeuw, romantiek
Sylvie De Pauw, Rubio Strijkkwartet, Joost vanmaele, Joseph Ryelandt, Frits Celis, Lucien Posman, Marinus de Jong, Koen Dejonghe (...)