Vos. Het leven van Luc De Vos

Type:biografie
Auteur(s):Leon Verdonschot
Uitgever:Lebowski
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:14.06.2018
Aantal pagina's:278
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789048845217
Genre(s):Chanson & Nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Info

Luc De Vos was een van de meest geliefde zangers van Vlaanderen. Hij brak in 1992 door met Gorki, scoorde meerdere toptienhits, maar ook als televisiepersoonlijkheid, columnist en schrijver was hij ongekend populair. Hij werd bewonderd om zijn levenslust, humor en intelligentie, maar achter zijn gulle lach ging ook een verlegen, onzekere man schuil die worstelde met de wereld, zijn bekendheid, zijn achtergrond en ambities.
In VOS reconstrueert Leon Verdonschot het leven van Luc De Vos aan de hand van talloze interviews met (jeugd)vrienden, familieleden, muzikanten en bewonderaars en creƫert daarmee een intiem portret van een getroebleerde held die veel te vroeg gestorven is.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Luc De Vos (muzikant)
Gorki (groep / artiest)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie