Noot voor nootInleiding muziekrecht

Type:boek
Auteur(s):De Knock
Uitgever:deLex
Plaats van uitgave:Amsterdam
Datum van uitgave:07.2015
Aantal pagina's:192
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:978-90-8692-053-2
Taal:

Info

In Noot voor Noot versmelten muziek en recht tot muziekrecht.

De musicus krijgt hier in begrijpelijke taal het recht met betrekking tot muziek uitgelegd. Kennis van juridische basisbegrippen geeft musici grip op de zakelijke kant van hun vak. In dit boek leert de jurist hoe muziek in elkaar zit. Een basisbegrip van muziektheorie stelt hem in staat uit muzikale feiten juridische argumenten te distilleren. Voorbeelden laten concreet zien hoe het recht in een muzikaal perspectief past.

Musici, omarm uw recht en gun uw muziek de bescherming die het verdient. Juristen, begrijp de muzikale feiten en laat het recht zingen.

Bindu De Knock is advocaat in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. In haar praktijk treedt zij op voor verschillende partijen in de muziekindustrie. Bindu schrijft regelmatig voor toonaangevende muziekbladen en doceert de module ‘Legal Issues’ aan het internationale SAE (School of Audio Engineering) Institute. In haar vrije tijd componeert, speelt en produceert Bindu eigen muziek.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie