Accord parfait - Claude Coppens

Type:biografie
Auteur(s):Geert Dhondt
Uitgever:Lannoo uitgeverij
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:16.12.2014
Aantal pagina's:146
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789401424790
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands

Info

In 1956 werd hij laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd. Sindsdien groeide Claude Coppens uit tot een gewaardeerd musicus en componist.
Voor het eerst wordt zijn carrière nu te boek gesteld.

Hij liet het publiek kennismaken met voordien onbekende pianostukken van Erik Satie en bracht de muziek van John Cage zoals John Cage dat zelf ook wilde.
Als pianist wordt Claude Coppens al sinds het begin van zijn carrière in de jaren 1950 bejubeld. Als componist koos hij een moeilijker weg. Compromisloos bouwde hij een oeuvre op dat even eigenzinnig als inventief is.

In Accord parfait, Coppens' eerste monografie, blikt de gereputeerde musicoloog Geert Dhondt terug op 's mans carrière en betekenis binnen de hedendaagse muziek. Compleet met originele partituren.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Claude Coppens (componist)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie