Koers zetten naar een duurzame samenwerking op kunstcampus deSingel.Een exploratief onderzoek naar de meerwaarde van een structurele samenwerking tussen de internationale kunstcampus deSingel en het Koninklijk conservatorium Antwerpen

Type:eindverhandeling
Auteur(s):Nicole Fux
Uitgever:Universiteit Antwerpen
Datum van uitgave:2013
Aantal pagina's:129
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Taal:Nederlands

Info

Met dit onderzoek is op basis van een concrete casus (met name Kunstcampus deSingel en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen) nagedacht over de strategische aanpak van samenwerking tussen kunstinstellingen en kunstopleidingen. Dit soort samenwerkingen zet de deuren open voor nieuwe mogelijkheden op gebied van artistieke ontwikkeling, valorisatie van kunst en rationele inzet van overheidsmiddelen. Nicole Fux heeft met dit exploratieve beleidsondersteunend onderzoek inzichten aangereikt aan de beleidsteams van de beide organisaties. De scriptie heeft vooral een sterke methodologische onderbouw waarbij een zeer grondige verwerking is gedaan van interviews en waarbij de onderzoeksvragen getuigen van de nodige durf. De spanningen tussen beide casussen worden hiermee blootgelegd zonder daarbij het wetenschappelijke discours te verlaten. Door de internationale benchmark kon zij conclusies en aanbevelingen formuleren waarmee kunstcampus deSingel werkelijk aan de slag kon. In die zin heeft het managementonderzoek ook een praktische en maatschappelijke relevantie.

Gezien de kwaliteit, maar ook de aanzet tot reflectie die het werk opwekt, bekroont de jury de masterscriptie die Nicole Fux uitvoerde in het kader van haar master cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen, met de Bilsen Prijs voor Cultuurmanagement voor een ongepubliceerde studie.

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie