Auteursrechten & Publishing (Volledig herziene uitgave)

Type:boek
Auteur(s):Jan Pauly, Didier Deneuter, Yannick H'Madoun
Uitgever:Poppunt
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:05.2014
Aantal pagina's:108
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789490825041
Taal:Nederlands

Info

Auteursrecht en publishing: twee begrippen die bij menig muzikant de wenkbrauwen doen fronsen. En misschien wel terecht, want de materie is best complex. Daarom brengt Poppunt de themapublicatie 'auteursrechten en publishing' uit, die alles wat je moet weten over het onderwerp bundelt.

Van zodra je als muzikant een geniale melodie of tekst verzint en die op een of andere manier 'tastbaar' maakt, wordt die beschermd door het auteursrecht. Maar wat betekent dat nu concreet? Welke rechten heb je als muzikant op je muziek? Moet je je dan aansluiten bij SABAM? En kan je daar op een of andere manier geld mee verdienen? Wat doet een publisher, hoe kies je de juiste, en heb je er eigenlijk wel eentje nodig?

Veel vragen, waarop alle antwoorden gebundeld worden in deze overzichtelijke brochure, die werd geschreven door Yannick H’Madoun en Jan Pauly (popadviseurs bij Poppunt), samen met Didier Deneuter (MODO advocaten). Kortom: alles wat je als muzikant moet weten om te overleven in de jungle van het auteursrecht en de publishing in acht bevattelijke hoofdstukken: van naburige rechten of publishingcontracten tot beheersvennootschappen of covers, remixes en samples.

De brochure is te koop als pdf (voor laptop of dekstop) of epub (voor mobiele devices) via shop.poppunt.be.

Verwante items in de databank

Nieuws:Nieuwe Poppunt publicatie over auteursrecht (28.05.2014)
Documenten:Muziekuitgave en auteursrecht (boek)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie