Pukkelpop 25

Type:boek
Auteur(s):Diverse auteurs
Uitgever:Ludion
Plaats van uitgave:Turnhout
Datum van uitgave:01.10.2010
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1111
ISBN:978-90-5544-780-0
Genre(s):Rock / Alternative, Dance & Electronica
Taal:Nederlands

Info

In dit boek wordt de indrukwekkende geschiedenis van het festival geschetst aan de hand van unieke sfeerbeelden, originele illustraties en legendarische foto’s van o.a. Afghan Whigs, Nirvana, Daft Punk, Rage Against The Machine en The White Stripes, o.a. gemaakt door topfotografen gie Knaeps en Goedefroit Music. Ook Pukkelpopartiesten Dave Grohl, Underwold, dEUS, Editors, Soulwax halen herinneringen op aan het grootste alternatieve openluchtfestival van België.
Het boek biedt geen klassiek chronologisch overzicht van droge data en feiten, maar is een boeiend kijkboek waarin alle aspecten van een progressief en grensverleggend festival worden toegelicht aan de hand van foto's, anekdotes, infographics, lijstjes en affiches.

Redactie: Anja De Geyter, Wim Gombeer, Eppo Janssen, Luc Janssen, Vanessa Massant, Andy Surleraux en Jan Tas.

Perscommentaren

(...) "op het eerste gezicht lijkt het niet meer dan een chronologisch gerangschikt fotoalbum waar je snel doorheen bladert. A simple walk down memory lane. Tot je de blik verscherpt. Dan zie je pas hoezeer de sfeerbeelden en de concertfoto's de hersenen doen knetteren (De billen van PJ Harvey anno 2003! De blik en het pak van Stef Kamil Carlens tijdens zijn allerlaatste dEUS-show in 1994!), hoe inventief ze vermengd zijn met flarden tekst van allerlei aard (van interviewfragmenten tot speciaal voor de gelegenheid geschreven boodschappen) en hoe speels de aanpak op sommige momenten is - inclusief waarschuwingsstickers bij illustraties, met de mededeling 'Use Brain!'. Vanaf dan is Pukkelpop 25 niet minder dan een fascinerend boek."
Karel Degraeve, Focus Knack, p. (08.12.2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Vijfentwintig jaar rockfestival in woord en beeld: 'Pukkelpop 25' (30.09.2010)
Organisaties:Pukkelpop (festival)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie