The games I played

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tsar B
Label(s):eigen beheer
Releasedatum:12.10.2018
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):electronica, Urban
Taal:Engels

Track-info

1.Golddigger
2.Alibi
3.Silver lion
4.Velvet green
5.Medagelous (Ft. Sylvie Kreusch)
6.Syzygy
7.Escalate
8.Flesh & Bones
9.Brazil
10.Untitled
11.Rattlesnake

Perscommentaren

"Arabische cheerleaders, Braziliaanse funkdrums en een fikse snuif Kanye West. Het is allemaal te horen op het debuutalbum van Tsar B - soms zelfs in één nummer. Met het eclectische 'The games I played' lost de Gentse producer-zangeres de verwachtingen in." (****)
Nick De Leu, De Standaard, 12.10.2018, p.D5

"Op haar langverwachte debuut toont Tsar B zich uw favoriete grootvorst van duizend-en-een-nachtleven. Oosterse mystiek, ninetiesnostalgie en broeierige beats geven de toon aan op The Games I Played."
Gunter Van Assche, De Morgen, 12.10.2018, p.22

"haar muziek [wordt] via Spotify het meest beluisterd wordt in de Turkse metropool Istanbul. Kunnen we begrijpen. Er waait al eens een Midden-Oosterse of Aziatische bries door de beats van B. In Brazil, bijvoorbeeld, lome bailefunk op maat van buikdanseressen, of tijdens Medagelous, opgepookt door Bollywoodpercussie. Het zijn die songs, samen met de gothic glamour van Flesh & Bones, waarmee Bourgeus haar eigen formule weet te doorbreken." (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 17.10.2018, p.45

"Prinses of tsarina? Om het even: op de eerste langspeler als Tsar B bevestigt Justine Bourgeus haar statuut van Vlaamse pop-royalty. De ex-violiste van School Is Cool graaft op The Games I Played dieper in haar Oosterse mix van r&b en industrial. Internationale allure? U zegt het." (***)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 18.10.2018, p.21

"De mooie stem van Justine Bourgeus, de tsarina herself, kronkelt als een slang, terwijl haar industriële r&b-beats verleiden als een buikdanseres." (...) "Tsar B was drie jaar een belofte. Die is eindelijk ingelost." (***)
(jmi), Humo, 16.10.2018, p.159