Drawn with shadow pens

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Yves De Mey
Label(s):Spectrum Spools
Label code:SP 039
Releasedatum:05.01.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):electronica, ambient & minimal

Track-info

A1.Prelament
A2.Adamance
A3.Remains of rays
B1.Ostia
B2.Xylo
C1.Yearned
C2.Stabbing in fluid
D1.Moinen
D2.Single patch end

Perscommentaren

"De plaat helemaal vatten is onmogeliik. De lagen boven op de lagen onder de lagen die hij creëert zitten boordevol dissonante klanksculpturen die brommen, grommen, vrijen en tegen elkaar opmonsteren.
Het is ook een sensationele, grijsgetinte geluidentrip die zowel sonisch vooruitblikt als industriële dystopieen in hun teleurstelling herschikt." (...) "Het is 'Yearned' dat opvalt. Een miniem gezoem, aanzwellend en zoekend naar een ritme en helemaal onderin een kinderliediesriedel. Fragiel en schijnbaar verloren. De verborgen schat in de wereld van Yves De Mey? Ook 'Ostia' dat van quasi oer-minimal uitmondt in elektrostatische knetters en gecontrolleerde chaospatronen. De geluidenman beheerst ziin werktuigen, beheerst de luisteraar en toont zich meester in zijn eigen abstractie. 'Drawn With Shadow Pens'is zonder overdaad en puur. Uiterst zeldzaam."
(ks), Gonzo Circus #131, januari 2016, p.75

"Yves De Mey, als elektronica-wizard nog het bekendst als Eavesdropper, heeft een dubbel-lp vol drones en modulaire experimenten klaarliggen. ‘Drawn With Shadow Pens’ past als geknipt tussen het bekendere werk op Mego: tussen de snerpende klanktapijten waarmee ‘Prelavent’ de boel opent en de golven elektronica op slotstuk ‘Single Patch End’ hoor je stukjes Fennesz (vooral in de rustigere stukken), gepiep en gekraak dat iets weg heeft van Pita, en hier en daar zelfs hints naar de zorgvuldig gedeconstrueerde elektronica van Mark Fell. Smijt al die elementen samen in een abstract, ietwat kil maar toch dwingend geheel en je krijgt een verrassend eigenzinnige release. Fans van Eavesdropper zullen de barstende beats en de Autechreachtige melodieën moeten missen, de geluidstechneuten krijgen iets aangenaams in de plaats."
(ts), RifRaf #273, maart 2016, p.24