Lacuna

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Blackie & the Oohoos
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY050CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:12.02.2016
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.In silence
2.Little jewel
3.Golden rain
4.Aphexy
5.The girl
6.Drive
7.Hero
8.Lost plane
9.Black sand beach

Perscommentaren

(...) "Aan de ene kant glinstert de oceaan in eeuwig schemerduister en landinwaarts strekt zich een grillig sprookjesbos uit, dat uit de koker van David Lynch lijkt te komen. De melodieën van Martha en Loesje Maieu klinken op 'Lacuna' nog altijd dwingend en bedwelmend, hun zanglijnen als vanouds honingzoet en catchy" (...) "we keren wel váák terug naar deze plaat, die voortdurend twijfelt tussen betovering en dreiging, maar uiteindelijk toch vooral als Blackie And The Oohoos klinkt ­ en als niets of niemand anders." (***)
(hs), Humo, 09.02.2016, p.169

"Lacuna baadt in donkere, elektronische wateren, en daarmee laten het zusterpaar Maieu en hun medestanders de vroegere folk-texturen achter zich. Van bij de eerste noten krijgt die stijlverfijning een stevige gelaarsde voet aan de grond: In Silence, Little Jewel en Golden Rain trekken je meteen mee de poel in, terwijl elke beluistering druppelsgewijs nieuwe details prijsgeeft. Sterk." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 10.02.2016, p.45

"De zusjes Martha en Loesje Maieu timmeren gestaag aan de weg. Waar voorgaande albums nog dicht aanschurkten tegen het geluid van broedergroep Flying Horseman, evolueren Blackie & The Oohoos meer en meer naar een eigen universum. Donker, mysterieus en verleidelijk. Elektronica wordt verder geïntroduceerd (met dank aan mixer/co-producer Dijf Sanders) en de sfeer neigt meer naar het tribale van Fever Ray - in bijvoorbeeld het topnummer ‘Golden Rain’ of het instrumentale en onderwater-spacy ‘Aphexy’. Single ‘Little Jewel’ verdient trouwens de nodige airplay. ‘Lacuna’ is dan ook een bijzonder mooie plaat met dreampop van het sexy, duistere soort. Het beste Blackie & The Oohoos-album tot op heden. Sterk!"
(dw), RifRaf #272, februari 2016, p.18