Go March

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Go March
Label(s):Unday Records
Label code:UNDAY044CD
Distributeur:N.E.W.S.
Releasedatum:27.11.2015
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):electronica
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.The ship of Bambi
2.Chase
3.Rise
4.Like a record
5.Slow horse
6.Earthbound
7.Lighthouse
8.The white lodge

Perscommentaren

"songs die weten wat ze willen, en al hun geld inzetten op de bezwerende kracht van de herhaling en de roes van de volgehouden groove. Stemmen, teksten, refreinen: overbodige ballast, en dus iets wat alleen ándere groepen overkomt. ‘The Ship of Bambi’ (jazeker), ‘Rise’ en ‘Lighthouse’ zijn bijzondere geluidssculpturen, altijd in beweging, zij het in steeds groter en glorieuzer klinkende cirkelbewegingen." (...) "Van krautrockers Harmonia hebben ze tot slot de kunst van het elektronische tapijten weven geleerd." (...) "Multifunctioneel in herhaling vallen: Go March heet een niche gevonden." (***)
(fvd), Humo, 24.11.2015, p.160

"Drumbeats pulseren, de gitaargrooves hypnotiseren, en de vette synths bezweren. De instrumentale songs lijken soms een kosmische kruising tussen Mogwai en Kraftwerk. Al hoor je net zo goed echo’s van Battles en Lindstrøm." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, 26.11.2015, p.21

"België, het blijft een heerlijk land. Als je even niet oplet, met de ogen knippert of naar rechts kijkt, komt er vanaf lìnks een nieuw offensief aandenderen met een sound waar je even niet op gerekend had." (...) "Als Go March maken ze instrumentale muziek waarbij ze invloeden uit de postrock, minimal music, krautrock, jazz en vroege elektronische (dance) muziek de vrije loop laten. Een soundtrack
voor films met repeterende beelden, zo zien ze dat zelf soms. Ik denk ook aan de betere dansbare tracks van Battles, want de grooves in onder meer Rise en Like A Record zijn onweerstaanbaar." (...) "spannend tot de laatste noot."
Willem Jongeneelen, OOR 2015/12, december 2015, p.86

"Belgisch, instrumentaal, nogal sterk." (...) "een queeste om nachtelijke autoritten over verlaten gewestwegen een kosmische dimensie te verlenen." (...) "een stofwolk van staccatogitaar, hakdrums en moddervette synth, knalt Trans Am achterna. Het frenetieke Like a Record schuift iets van Battles naar voren, en de rustieke riff van Earthbound lijkt van Depeche Modes Personal Jesus afgetapt. Maar toch staat Go March net zo vaak op zichzelf. Check prachtcompositie The White Lodge." (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 25.11.2015, p.41

"Knoerten van grooves en kosmische synths met een ferme snuifpsychedelica en filmische aspiraties. Een hele boterham maar hun muziek is heel goed te behappen. Je kan er helemaal 'los' op 'gehen' op de dansvloer van een undergroundfeestje waar nog acid en goa wordt gedraaid bij 'Like A Record'; of je kan verdwalen in de zalvende synths van 'Slow Horse' dat echo's oproept van de krautsynthsoundscapes uit de jaren 1970." (...) "Alle songs hebben één ding gemeen: ze bulken van de muzikaliteit en dynamische structuur."
(cva), Gonzo Circus #131, januari 2016, p.78