Song for two sisters

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Blackie & the Oohoos
Label(s):Unday Records
Label code:541416505690
Releasedatum:12.11.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Tweede album van de band rond de Antwerpse zusjes Loesje en Martha Maieu

Track-info

1.Song for two sisters
2.Black hole
3.Young running wild ones
4.Sad & blue
5.When light falls
6.Chelsea girls
7.As a sinner
8.Joey
9.Misty boys

Perscommentaren

"'Song for Two Sisters' veegt de romantiek waarmee de zussen Maieu hun debuut injecteerden van de kaart. (...) 'Young Running Wild Ones' is bezwerende pathos; de woelige gitaren in 'Sad & Blue' scheuren onze trommelvliezen aan flarden, terwijl het in 'Misty Boys' krioelt van de obscure synths. En het kan nog sensueler: 'Chelsea Girls' -een pimped out versie van Nico's klassieker- is een spooky serenade die naar de strot grijpt. (...) Noteer: Blackie & The Oohoos maken uw liefdesverdriet draaglijker, en 'Song for Two Sisters' wordt uw vaste bedpartner."
(elv), Humo 3769, 27 november 2012, p. 153

"De zusjes Maieu en hun Oohoos hebben op 'Song For Two Sisters' gekozen voor de donkere, mysterieuze benadering die ook broedergroep Flying Horseman karakteriseert. Een zelfde intensiteit, even geheimzinnig, maar dan toch ook anders. Hier staan de twee meisjes aan het roer om de bluesy gitaar, spooky synths en rollende drums in de goede richting te zingen met hun strelende stembanden. De Belgische Coco Rosietjes hebben de lofifolkliedjes vervangen door een meer duister en sexy variant. Cover ‘Chelsea Girls’ van Nico is een fris tussendoortje, maar past toch volledig in het geluid van de groep. Veel sfeer, kleine weerhaakjes en een stevig robbertje mysterieuze verleiding. Schone plaat!"
Ward Dupan, RifRaf #240, november 2012, p.15

"Op alle fronten wint Song For Two Sisters het van het melancholieke debuut, zelfs als de zussen de dood gewaande Chelsea Girls van Nico nieuw leven inblazen. Hun droompop met psychedelische trekjes balanceert tussen mooi en macaber, bezinning en lichte ontvlambaarheid, zoet en spooky. Zondaars die hun ziel en zaligheid bloot leggen, dat kan duivels fraaie momenten opleveren."
Willem Jongeneelen, OOR 01, januari 2013, p. 80

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Positieve conflicten (01.11.2012)