Stuff & such

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Kapitan Korsakov
Label(s):KKK Records
Label code:KKK001
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:27.01.2012
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Introllop
2.Quicksand surfer
3.Don't believe the hope
4.Cancer
5.Smile and stay friends
6.Proud flesh
7.Cheese is Christ
8.Lest my water break
9.Piss where you please
10.Sold a hole
11.In the shade of the sun
12.Untitled

Perscommentaren

(...) "het Gentse trio is duidelijk gegroeid: ze maken tegenwoordig meer dan noise alleen. Er wordt volop – en met succes – met melodieën geëxperimenteerd. ‘Smile and Stay Friends’ krijgt pianobegeleiding mee, en voor ‘Piss Where You Please’ wordt zelfs een mandoline bovengehaald, maar het is het prachtige ‘In the Shade of the Sun’ dat ons 's nachts wakker houdt: geen idee wat voor vreselijks zanger-gitarist Pieter-Paul Devos door de liefde werd aangedaan, maar het komt de muziek ten goede. Het nummer breekt pas open rond de zesde minuut, maar op het einde moet je gewoon op de repeatknop drukken. Maar de heren zijn geen doetjes geworden. ‘Cancer’ kende u al uit ‘De Afrekening’, en ook ‘Proud Flesh’ en ‘Cheese is Christ’ zijn vintage KKK: woest, ranzig en vol distortion. En het razende ‘Quicksand Surfer’ bevat volgende, messcherpe repliek: ‘Okay, if I can shit on your grave.’ Die onthouden we!" (***1/2)
Katrien Depecker, Humo #3725, p.165 (24.01.2012)

(...) "onze rockers zijn nooit vies geweest van een wolkje migraineverwekkende pokkeherrie. Het Gentse combo Kapitan Korsakov komt even sardonisch uit de hoek. Het trio kiest voor songtitels als ‘Cheese is Christ’ en ‘Piss where you please’ en drenkt zijn sarcasme in gruizige gitaarnoise en grooves die zowel bij stonerrock als bij Amerikaanse hardcorepunk gaan neuzen. Met giftige riffs en weirde experimentele tics doen ze zowel aan Millionaire als aan The Butthole Surfers denken. Zelfs hun akoestische tussendoortjes zijn onweerstaanbaar dreigend. Live breken ze het podium af. Gaat dat zien." (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.20 (28.01.2012)

"De gestoorde intro 'Introllop' - met obligate distortion, crazy drums en reverse gegil - zou een perfecte soundtrack voor als je prikkeldraad door iemand zijn aars zou trekken. De mannen van Kapitan Korsakov deinsen er niet voor terug om opschudding te veroorzaken (zie interview). Met ‘Stuff & Such’ hopen ze hun rauwe rock ook door de strot van menig buitenlander te duwen, in de vorm van tegendraadse riffs, hoekige drums en duivelse melodiëen (‘Don’t Believe The Hope’). De Gentenaars gaan er op ‘Stuff & Such’ weer stevig tegenaan (‘Quicksand Surfer’) en ook single ‘Cancer’ is een klepper, die de radio echter goed zal kunnen verdragen. Des te verrassender zijn dan ook de akoestische nummers. Het op het eerste zicht lieflijke ‘Smile And Stay Friends’ met pianoriedeltje en de banjo op ‘Lest My Waterbreak’ tonen aan hoe veelzijdig de groep kan zijn."
Jana Poppelaars, RifRaf #232, p.12 (februari 2012)

Verwante items in de databank

Nieuws:Micro-expo Anton Coene (29.05.2012)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Als yuppie-mongolen door Gent lopen (02.2012)