The night we called it a day

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tape Tum
Label(s):Debonair Music, Kimi Records
Releasedatum:01.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels, Instrumentaal

Track-info

1.Tell me something
2.Zimmer
3.Wheelchaired
4.Marlene
5.Yepepe
6.Crabp
7.Cassis
8.Safety
9.Spiders

Perscommentaren

(...) "Hun meanderende gitaarliedjes doen wat denken aan die van heel wat jarennegentiggroepen als Mogwai, Tortoise en Arab Strap. Tape Tum geeft de luisteraar veel tijd om tot rust te komen in zijn klankenwereld. Het duo boeit en vervoert met aangename zangharmonieën en daagt vervolgens uit met een toefje elektronica, een gitaaruitbarsting of complexe ritmes."
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.c27 (13.03.2010)

(...) "Het duo met roots in Beernem verkent alle hoeken en plinten van het muzikale spectrum, waarbij ze schijnbaar houvast zochten in de wereld van Mogwai, Pinback en Tortoise. Verder kan het geen toeval heten dat Tape Tum onderdak vond bij een IJslands indielabel: archetypische woorden als ijl, sferisch, dromerig en drama kwamen ons alvast spontaan voor de geest." (...) "Midweg ondergaan hun nummers wel eens een bruuske gedaanteverwisseling, waardoor digitale spielerei en een overdaad aan ideeën een robbertje met elkaar dreigen uit te vechten. Maar gelukkig gunt Tape Tum je evengoed broodnodige rust, die van cruciaal belang is in hun klankentappende universum." (***)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.28 (12.04.2010)

"Daar waar het grote strijdwapen van The Violent Husbands humor is, is dat bij de debuutplaat van Tape Tum sfeer geworden. De roots van Tape Tum liggen in de theaterwereld, en dat merk je: de negen nummers op ‘The Night We Called It A Day’ nemen je telkens mee naar een eigen universum. Eén die je haast voor je kunt zien. Muziek om bij weg te dromen dus. Om dat te bereiken nemen Lieven en Benjamin Dousselaere een hele trits instrumenten ter hand: gitaar, bas, drum en zang, maar ook veel elektronica, strijkers en blazers. Die brede keuze betekent echter niet dat er sprake is van overkill. Het nummer en de sfeer die erin geschept worden, staan altijd centraal. Het resultaat is daarom een ontspannende groeiplaat; telkens als je hem oplegt, wordt hij beter. Gun hem een kans en misschien verdwaal je ook in de wereld van Tape Tum."
(bm), RifRaf #213, maart 2010, p.19

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Tape Tum - The Night We Called It A Day (03.2010)