I like girls in Russia

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Thou
Label(s):HA' Records
Label code:HA60052
Releasedatum:09.02.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

CD geproduced door John Parish.

Track-info

1.Can't get
2.I won't go to Nashville
3.Scotty
4.Roam
5.Lovely Joe
6.Kickin'
7.Breakin' up the heart of the girl
8.Love passion
9.No love
10.Dizzy daydream
11.Affection

Perscommentaren

RifRaf :
"De meeste dynamische plaat van Thou" (...) "De wonderlijke samenzang van Bart en Does krijgt ons makkelijk op de knieën."
(Sofie Pype, RifRaf, 30-01-2004, p.14)

Humo :
"I Like Girls in Russia is een fantastische popplaat vol meefluitbare songs, waarop zelfs de scheurendste gitaren het oor binnenglijden als een zetpil in een koortsige baby. (...) De stem van Does De Wolf heeft nog nooit zo engelachtig geklonken als in afsluiter 'Affection', en wie de laatste jaren opgelet heeft, weet wat dat betekent."
(MK, Humo, 10-02-2004, p.169)

De Morgen :
"Thou maakt perfecte popmuziek. De nummers barsten letterlijk uit de luidsprekers en nestelen zich al na enkele beluisteringen honkvast in je hoofd. 'Can't Get' en 'Roam' stuiteren als pingpongballen en ook het door vervormde surfgitaren ingesnoerde 'Nashville' danst op een stevig rockfundament. 'Lovely Joe' is voer voor fijnproevers, terwijl het springerige 'Love Passion', waarin Does De Wolf een duet zingt met zichzelf, geknipt lijkt om langdurig op de ethergolven te dobberen. Nog beter: 'No Love' en 'Breakin' Up the Heart Of A Girl', allebei warm ingeduffeld door cello en viool, het subtiel getoonzette 'Scotty' en het introspectieve 'Affection'. Het minst gehecht zijn we aan 'Kickin'', een niemendalletje waarin Bart Vincent zich even Alvin Stardust waant en waarin we meer groove dan song ontwaren. Maar niet gekniesd: Thou staat, na jaren wroeten in de marge, op het punt grootse dingen te verwezenlijken. Moge een villa met zwembad dra hun deel worden."
(Dirk Steenhaut, De Morgen, 08-03-2004)

De Standaard :
"Parish gaf Thou de broodnodige focus, en die gerichtheid maakt van de nieuwe cd meteen de eerste Thou-plaat waarop alles echt mooi in de plooi valt. (...) Zangeres Does De Wolf en zanger-gitarist Bart Vincent hebben hun songschrijverstalent mooi aangescherpt en pakken vandaag uit met de speelse, zomerse popsongs die we allang van Thou wilden horen."
(Sasha Van der Speeten, De Standaard, 09-02-2004)

Knack :
"Een pareltje dat een beetje stekelig, maar vooral héél aanstekelijk is."
(Peter Van Dyck, Knack, 04-02-2004)