Small-time hero

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Rumplestitchkin
Label(s):Petrol (label)
Label code:783019
Releasedatum:12.05.2003
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative, Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Voodoo Smile
2.Big Bag Slide
3.Favourite line
4.Kissing Disease
5.Oe-oeh
6.Harsh
7.Stairs
8.Oh Lord
9.I do
10.Sun on my face
11.Bubbles
12.Honey's dull
13.Bright
14.All the way

Perscommentaren

"Wonderlijk mooi debuut uit Brussel. Model voor de liedjes van Rumplestitchkin lijkt het vroege werk van The Cure te staan. Eenzelfde dramatiek in de zang en een sprankelend transparant gitaargeluid dat we kennen van The Cures debuut-lp Three Imaginary Boys. (...) En hoezeer je bij de zang van Thomas ook aan Robert Smith blijft denken, er zit beslist iets eigens in het geluid van Rumplestitchkin: tegendraads en toch toegankelijk, melancholiek en toch opbeurend."
De Volkskrant (23.10.03)

"Ons gedacht over 'Small-Time Hero', de eerste full-cd van Rumplestitchkin? Fraai! We zouden ook dat andere F-woord kunnen gebruiken – fantastisch – maar omdat we hier en daar een paar kleine bemerkinkjes hebben, houden we het voorlopig bescheiden. Toch: ‘Small-Time Hero’ is een debuut waar wij behoorlijk van onder de indruk zijn, en dat zonder gène naast ‘Admiral Freebee’ mag staan. 2003 is niet eens halfweg, en er zijn al twee Vlaamse klassiekers bijgeschreven: luxe!"
(Humo)

NRC handelsblad:
"Het debuut small-time hero van de Belgische groep
Rumplestitchkin heeft die typische Belgische popkwaliteit: Internationale
allure. De melodieën die hier worden uitgevoerd zijn de forte van de groep:
driest, eigen en vanzelfsprekend"

Oor:
"Belgisch debuut om van te watertanden" (...) "de melancholie van Pavement, de wave van the Cure en de diversiteit van the Evil Superstars worden tot een vloeiend geheel gekneed" (...) "een ongekende drang naar avontuur" (...) "het kwartet wil ook stuiteren, wegdromen en ontroeren, dat lukt ze nog ook"

Planet.nl :
"...de nummers zijn nergens voorspelbaar en rumplestitchkin staat als groep als een huis. Lekker bandje en een ijzersterk debuut."

"Weldoordacht eclectisch album, met vernuftig geconstrueerde liedjes die toch hun popgehalte behouden."
Knack (04.06.2003)