Sois Belle - Delirium

Of het nu om ‘folkpop met een scheutje rock’ gaat of om ‘een rockplaat gecombineerd met folkelementen’, één ding staat vast, het eigenzinnige Sois Belle floreert met diepgaande teksten die getuigen van voortreffelijke narratieve kracht! Gebracht in harmonieuze samenzang, ondersteund door knappe gitaren en dikke vleugen accordeon vormen deze rechttoe rechtaan popsongs van Pieter Boussemaere (zang/gitaar), Karl Debaille (zang/accordeon) en Pieter Roers (zang/sax/fluit) (incl. gastzangeres Mariken Boussemaere) een broeierig geheel dat moeilijk valt te weerstaan.
Niet voor niets wist Sois Belle in het verleden al eens een plaats te veroveren op de Nekkanacht, gevolgd door een goed onthaald debuut en een reeks aanstekelijke optredens. ‘Delirium’ is nu het volgende hoofdstuk in dit liederlijk epos. Voor allen die houden van poppy-folkrock-chansons, dompel u onder, kortom: Delirium!

Op deze splinternieuwe cd staan luisterliedjes en echte meezingers, overgoten met een folksausje en stevig gekruid met pop- en rockinvloeden.” (Mieke Evenepoel, Goe Vollek, juni 2008)

Delirium is zwanger van sfeer zowel tekstueel als muzikaal.” (Kris Verhoeven, De Bond, 16 mei 2008)

Een van de uitschieters is zeker "Geld, seks en macht" dat qua sfeer enorm aanleunt bij wat de Neville Brothers in hun betere momenten weten te neer te zetten.” (Dirk Fryns, Stage, juni 2008)

Het Radio 1-publiek zal ongetwijfeld houden van nummers als Ondergaan en Heio. Dat laatste (oude) lied was blijkbaar aan een opfrissing toe en ook dat karweitje hebben de kerels van Sois Belle keurig opgeknapt.” (Mieke Evenepoel, Goe Vollek, juni 2008)

Sommige muzikanten gaan eigenzinnig hun weg; ver van commerciële tv of gestroomlijnde openbare radio. Gelukkig maar.” (Kris Verhoeven, De Bond, 16 mei 2008)

Sois Belle a incontestablement des choses à dire! Et Delirium n'est rien d'autre que le titre du dernier morceau” (Marc Baudouin, Le Canard Folk, juni 2008)


Eerstvolgende concerten

  • 19 juli: Celtic Art Gallery, Ham
  • 24 juli: Sint-Baafsplein, Gentse Feesten
  • 26 juli: Nachten van de Jukte, Geluwe
  • 4 augustus: Polyphonics, Lokeren

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Sois Belle (artiest / groep)
Releases:Delirium