Folkcorner Den Appel

Categorie:platenwinkel
Genre(s):Folk, Wereldmuziek, Blues & Roots, Chanson & Nederlandstalige pop

Omschrijving

Folkcorner Den Appel heeft een collectie van meer dan 10.000 folk en wereldmuziek cd's in het assortiment en daarmee het grootste aanbod van het genre in de Benelux.

In 2000 bracht Folkcorner Den Appel de cd Dansend Folk uit in eigen beheer. Er volgden nog twee Jong Folk‐cd’s (de jongste in mei 2005) en zo werd in ’t Smiske ook de nodige knowhow opgebouwd om zelf in de platenwereld actief te worden. De al uitgebrachte cd’s hadden telkens tot doel jonge folkgroepen opname‐ervaring te bezorgen en hen tegelijk te voorzien van een uitstekend visitekaartje om festivalorganisatoren mee te bestoken (met succes overigens).

Al deze factoren samen hebben als gevolg dat verschillende jonge folkgroepen in ’t Smiske de ideale partner zien om samen een cd uit te brengen. Er werd dan ook beslist om onder de vleugels van ’t Smiske een professioneel platenlabel op te richten. Dit label, APPEL REKORDS, wil jonge folkgroepen stimuleren om met een kwalitatief hoogstaande cd naar buiten te komen.

Alle cd’s van het label APPEL REKORDS worden verdeeld door de firma AMG die één van de belangrijkste distributeurs is op de platenmarkt. Dit heeft als onmiddellijk gevolg dat de bewuste cd’s overal in de Benelux verkrijgbaar zijn.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Crisis heeft geen vat op folkcorner Den Appel (03.10.2009)
Organisaties:Appel Rekords (platenfirma / label)
't Smiske (club / kleine concertzaal)