International Opera Academy

Categorie:muziekhogeschool / universitaire opleiding, muziekorganisaties
Genre(s):Klassiek

Omschrijving

Operastudio Vlaanderen is een post-graduate opleiding en heeft als doel jonge zangers-acteurs met een bijzondere interesse in opera en muziektheater en een vooropleiding in de klassieke zangkunst, te vervolmaken en te begeleiden op hun traject naar de professionele scène. In een kleine groep internationaal geselecteerde studenten werken ze gedurende een jaar intensief aan verschillende projecten. Gedurende drie tot vijf weken wordt er gewerkt rond een specifiek thema uit de vocale muziek. Een team van gerenommeerde docenten uit de opera en het muziektheater staan hen daarbij ter zijde.

Operastudio Vlaanderen heeft daarnaast ook een gespecialiseerde opleiding voor repetitoren. Deze opleiding is uniek in Vlaanderen en vormt een ideale voorbereiding op een carrière als repetitor in de opera of het muziektheater en als zangbegeleider.
De studenten-repetitor worden dagelijks geconfronteerd met de praktijk van de zangers. Zij werken mee aan projecten, worden begeleid door zangdocenten en coaches en kunnen onder leiding van hun docenten zelf aan de slag. Op die manier doen ze onmiddellijk professionele ervaring op.
Operastudio Vlaanderen is een officiële onderwijsinstelling, gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en voorziet in een erkend diploma.

Verwante items in de databank

Nieuws:Masterclass Ann Murray (14.10.2011)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Ik was eigenlijk eerst een heavymetalzanger' (29.01.2015)
'Zanger zijn is meer dan goed zingen' (30.04.2014)
Opleiding opera meer praktijkgericht (29.04.2014)

Trefwoorden: