Nieuwe essaybundel over jonge hedendaagse componisten uit Nederland en Vlaanderen

Dit is een gearchiveerd bericht

12.07.2016

Componisten van Babel – Veelstemmigheid in de gecomponeerde muziek van nu in Nederland en Vlaanderen is zojuist verschenen bij ArtEZ Press. De essaybundel over het werk van tien componerende generatiegenoten in het Nederlands taalgebied werd geschreven door musicoloog en muziekpublicist Joep Christenhusz (1983).

Joep Christenhusz deed onderzoek naar de wijze waarop de Babylonische diversiteit van onze huidige muziekcultuur doorwerkt in hoe wij ons vandaag de dag tot muziek verhouden. Hoe wordt muziek gecomponeerd en beluisterd in een tijd waarin opera en symfonische muziek probleemloos hand in hand gaan met pop, rock, house en jazz? Hoe wordt zij ervaren in een wereld waarin traditionele muzikale vormen en stijlen een vitaal verbond aangaan met moderne technologie, nieuwe media en de multizintuiglijke mindset die eigen is aan de hedendaagse beelden- en eventcultuur?

Aan de hand van een inleidend essay en tien hoofdstukken toont Christenhusz hoe de hybride 21e-eeuwse ervaringswijze een klinkend beslag krijgt in het werk van Michel van der Aa, Joachim Brackx, Wilbert Bulsink, Micha Hamel, Daan Janssens, Mayke Nas, Annelies van Parys, Stefan Prins, Joey Roukens en Merlijn Twaalfhoven.

Meer informatie:
ideabooks.nl

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Joachim Brackx (componist)
Daan Janssens (componist, muzikant)
Annelies Van Parys (componist)
Stefan Prins (componist, muzikant)

Terug Meer nieuws