Muziekmagazine RifRaf stopt ermee

Dit is een gearchiveerd bericht

31.05.2016

RifRaf,  het gratis maandblad voor alternatieve muziek, met elke maand zo'n dozijn muziekinterviews, een karrenvracht cd-recensies, een concertkalender en de rubriek 'Homegrown', waar Belgische groepen, organisaties en releases in de kijker worden gezet, heeft besloten om ermee te stoppen. 

RifRaf begon 27 jaar geleden als een underground muziektijdschrift en groeide uit tot een gerespecteerd, eigenzinnig muziekmagazine met een Nederlandstalige editie (oplage: 20.000) en  sinds 1994 ook een Franstalige editie (oplage: 15.000). 

Het blad werd al die jaren gratis verspreid via platenzaken en concertzalen en werd gerealiseerd door een dertigtal vrijwillige redacteurs. Vele RifRaf-medewerkers vonden later hun weg in de media of de culturele sector, zoals Kurt Overbergh (artistiek directeur AB), Lode Pauwels (De Zwerver, Leffingeleuren), Pieter Verheyden ([PIAS]), Sasha Van der Speeten (De Standaard, BRUZZ), Peter De Lobel (De Standaard), Vincent Byloo (Studio Brussel), Gert Van Nieuwenhoven (Humo), fotografen Guy Kokken en Rob Walbers.

De  laatste editie van RifRaf verschijnt in juni 2016, alleen nog in digitale vorm. Als reden voor de stopzetting verwijst het blad naar dalende inkomsten uit advertenties door een terugval in de muzieksector en een toenemende financiĆ«le druk. 

Verwante items in de databank

Organisaties:RifRaf (muziektijdschrift / dagblad)

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws